Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. április 3. 21:35 | Szerző/forrás: keol.hu

Kecskemét az ország egyik legdinamikusabban fejlődő városa

Kecskemét az ország egyik legdinamikusabban fejlődő városa
Hol a legjobb élni Magyarországon? - tették fel a kérdést a Haszon magazin áprilisi számában. A válasz sorrrendben: 1. Budapest, 2. Veszprém, 3. Győr, 4. Sopron, 5. Székesfehérvár, 6. Mosonmagyaróvár, 7. Szombathely, 8. Kecskemét, 9. Tatabánya, 10. Eger.

Nagyító alá vettek 22 magyar várost Budapesttől Siófokig, Mosonmagyaróvártól Békéscsabáig. Arra keresték a választ - közel két tucat szempont és több száz adat alapján -, hol lehet a legjobban élni az országban. A magazin szerint a nagy meglepetések elmaradtak, kisebbek azonban akadnak.

A Haszon magazin szerint Kecskemét jelenleg az ország egyik legdinamikusabban fejlődő városa, amely most futja azt a pályát, amit a harmadik helyen álló Győr 10-15 évvel ezelőtt. Kiemelkedő adottságai között megemlítik a növekvő lakosságszámot, a sok személyautót valamint a kevés álláskeresőt. A fejlődés esetleges korlátjának egyedül Budapest közelségét tartják a szerkesztők.

„A Mercedes-beruházással nagy lehetőséget kaptak, amit helyesen összekapcsoltak az egyetemek és a kutatóintézetek bővítésével" - írják városunkról. Emellett nagy előnye Kecskemétnek, hogy a helyi cégeknek az alföldi, kiskunsági régióból vannak jelentős munkaerő-tartalékai.

A 22-es lista folytatása a magazin véleménye szerint ez: 11. Szekszárd, 12. Nyíregyháza, 13. Szeged, 14. Debrecen, 15. Miskolc, 16. Pécs, 17. Zalaegerszeg, 18. Békéscsaba, 19. Kaposvár, 20. Siófok, 21. Salgótarján, 22. Szolnok.

Kövessen minket a Facebookon is!