Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. április 4. 16:45 | Szerző/forrás: keol.hu

Megújult a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun megyei igazgatósága

Megújult a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun megyei igazgatósága
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) 2018. április 4-én nyitotta meg Kecskeméten megújult Bács-Kiskun megyei igazgatóságát. Az átadás alkalmával a nemzetiszínű szalagot Kovács Ernő kormánymegbízott, Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára, dr. Salacz László országgyűlési képviselő, Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, és Gáspár Ferenc, a NAK megyei elnöke vágták át.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának Bács-Kiskun megyében mintegy negyvenezer tagja van, ami önmagában is mutatja, hogy a megye komoly szerepet tölt be az agráriumban. Ennek megfelelően a megye 119 településének szinte mindegyikében, 117-ben tart ügyfélfogadást a Bács-Kiskunban dolgozó hatvan kamarai falugazdász. Egyebek között ingyenesen végzik az őstermelői igazolványokkal kapcsolatos ügyintézést - ezzel eddig közel egymilliárd forintot spórolva meg az ország gazdálkodóinak.

A falugazdászok tavaly csak a megyében 24 ezer őstermelői ügyben jártak el. Beszédes adat, hogy Bács-Kiskunban 2017-ben összesen több mint 22 ezer területalapú támogatási igényt adtak be, melyből 14 ezerben közreműködtek a kamarai falugazdászok.

A NAK azért, hogy ügyfeleit minél kulturáltabb körülmények között, és komplex szolgáltatásokkal tudja fogadni, 2016 végén szolgáltatói hálózat kialakításába kezdett. A Kamara az ország több pontján hozott már létre NAK Szolgáltató Központokat, eddig összesen nyolcat: köztük Bács-Kiskun megyében is egyet, Kalocsán. A kecskeméti igazgatósági épület mostani megújítása is ebbe a sorba tartozik. A falugazdászok, referensek immáron itt is modern környezetben fogadhatják majd a térség gazdálkodóit, cégeit.

Kövessen minket a Facebookon is!