Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. április 5. 22:01 | Szerző/forrás: keol.hu

Gazdasági Fórumot tartott Kecskeméten a VOSZ

Gazdasági Fórumot tartott Kecskeméten a VOSZ
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Bács-Kiskun Megyei szervezete idén is megrendezte a Bács-Kiskun megyei Gazdasági Fórumát a Bozsó Házban. A 2018. április 5-én, csütörtökön délután tartott eseményen kompetens vendégelőadók és szakérték boncolgatták a mindenki számára fontos és aktuális gazdasági és humánpolitikát.

Az eseményen a térség neves vállalatainak topmenedzserei vettek részt, de képviseltették magukat a mikro-, kis- és középvállalkozások vezetői is. A jelenlévők olyan aktuális témákról kaptak interaktív tájékoztatást, mely minden gazdasági szervezetet érint a térségben.

A program elején megemlékeztek a néhány napja elhunyt Demján Sándorról, a Gránit Pólus Csoport alapító elnökéről, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége ügyvezető elnökéről, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség elnökéről.

Demján Sándor 1943. május 14-én született Börvelyen. Szakmai karrierjét 1965-ben, a Fejér Megyei ÁFÉSZ-nél kezdte. Pályája során számos cég létrehozásánál bábáskodott: 1973-ban ő indította a Skála áruházláncot, 1986-ban megalapította a Magyar Hitelbankot. Nevéhez fűződik a Gránit Pólus Csoport, a Gránit Bank, a TriGránit Csoport megalapítása.

 

Nagyvállalkozóként feladatának tekintette a kultúra támogatását, 2003-ban létrehozta a Prima Primissima Díjat.

Budapest városfejlesztésében betöltött kiemelkedő munkásságáért 2003 óta Budapest Díszpolgára lett.

A hazai kultúráért, valamint a rászorulók felkarolásának érdekében végzett munkájának eredményeként az Emberi Méltóságért kitüntetésben részesült. 2013-ban megkapta a Magyar Érdemrend nagykeresztjét.

A VOSZ Kecskeméti Gazdasági Fórumán többek között kompakt helyzetjelentést kaptak a résztvevők a gazdaság helyzetéről, kilátásairól Vértes András, GKI ügyvezető igazgatója előadásában. Bende Ferencné, a Bács-Kiskun megyei NAV igazgató a szemléletváltás új állomásairól beszélt. Dr. Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei közgyűlés elnöke a megye jövőbeli fejlesztési irányairól adott tájékoztatást a résztvevőknek, míg Dr. Dávid Ferenc, a VOSZ főtitkára a vállalkozásokat érintő aktuális gazdaságpolitikai kérdésekről tartott előadást.

Kövessen minket a Facebookon is!