Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. április 6. 23:01 | Szerző/forrás: keol.hu

Megújult a katonatelepi Mathiász iskola

Megújult a katonatelepi Mathiász iskola
Elkészült a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola Mathiász János Általános Iskolájának energetikai korszerűsítése a Széchenyi 2020 program keretén belül. A felújított intézményben pénteken látogatást tett Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, Dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő, valamint Falu György, a városrész önkormányzati képviselője - tudósított a hiros.hu

A beruházás során megvalósult az intézmény homlokzati és padlásszigetelése, a nyílászárók cseréje, valamint a fűtés korszerűsítése, amely egy napelemes rendszerrel is kibővült. A projekt 160 millió forint összegű, 100 %-ban finanszírozott, vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült.

- A Mathiász iskola Katonatelep egyetlen iskolája, ezért nagyon fontos volt ez a felújítás. Az épület egyébként már több átépítsen ment keresztül. A legrégebbi rész már 120 éves, majd az 50-es években és a 80-as években is épül egy-egy új épületszárny, 1995-ben pedig elkészült a sportcsarnok. Vagyis ráfért már a korszerűsítés, és nagyon örülünk, hogy ilyen szép iskolában fogadhatjuk a gyerekeket - mondta Kisberk Hella intézményegység-vezető

A 160 millió forintos beruházás több mint 150 gyermeknek biztosít korszerű és szép tanulási környezetet.

- A külső festés, a teljesen megújult iskolakép, ami azonnal feltűnik, de természetesen nem csak a látvány, hanem a műszaki tartalom is jelentős mértékben javult. Ez a fejlesztés is azt mutatja, hogy Katonatelep folyamatosan fejlődik, és a közeljövőben várható az óvoda felújítása is - mondta Falu György képviselő.

Az iskolába már nemcsak Katonatelepi gyerekek jelentkeznek, a fejlesztéseknek és bővítéseknek köszönhetően az intézmény egyre népszerűbb a kecskeméti és a nagykőrösi családok körében is.

Kövessen minket a Facebookon is!