Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. április 15. 11:22

Lengyel vendégeket fogadtak a Wojtyla Házban

Képgaléria
Lengyel vendégeket fogadtak a Wojtyla Házban
A lengyelországi Tomice járás polgármesterét, feleségét, valamint a térségben fekvő Wozniki település általános iskolájának igazgatóját és férjét fogadták a Wojtyla Barátság Központ vezetői vasárnap a népkonyha dísztermében. A megbeszélésen Papp Zsolt, a kecskeméti Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola igazgatója is jelen volt. (Fotók: Mátyus István)

A közelmúltban partneriskolai kapcsolatot alakított ki Lengyelországban a Szent Imre Általános Iskola. Az oktatási intézmény küldöttsége tavaly januárban járt első alkalommal a Wadowicéhez – Kecskemét testvérvárosához – közeli Wozniki település alapfokú tanintézetében, ahol a megkezdett együttműködés folytatásában állapodtak meg az iskolák vezetői. A lengyelek delegációját egy csapatnyi kisdiák társaságában 2017 márciusában köszönthették először Kecskeméten.

E hétvégén tizenhat nebuló érkezett Woznikiből városunkba Witold Grabowski, Tomice járás polgármestere, továbbá Lidia Wilk, a lengyel partneriskola igazgatónője és családtagjaik kíséretében. Pénteken a Szent Imre iskolában tanórákon vettek részt, szombaton kirándultak Budapesten, vasárnap együtt lehettek közösségben a reggeli szentmisén.

Délben a Wojtyla Barátság Központba is ellátogattak a küldöttség vezetői – annál inkább, mert Farkas P. József alapító-igazgató korábban jelentős segítséget nyújtott a kapcsolatfelvétel létrehozásában. A kötetlen beszélgetés keretében megvalósult találkozón a népkonyha irányítója felidézte a szociális intézmény elmúlt tizenhárom évének legjelentősebb mérföldköveit, végül pedig kézfogással és közös fotóval adták tanújelét kibontakozó barátságuknak.

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház