Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. április 25. 16:49 | Szerző/forrás: keol.hu

A Bolyai János Gimnázium eszközfejlesztését egymillióval támogatta a Knorr-Bremse

A Bolyai János Gimnázium eszközfejlesztését egymillióval támogatta a Knorr-Bremse
Egymillió forintot nyert a kémiai tanulókísérleti eszközök fejlesztésére a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. Local Care elnevezésű pályázatán a Bolyai János Gimnázium. A kísérleti eszközök bemutatásával egybekötött ünnepélyes átadást 2018. április 25-én, szerdán délután tartották a gimnáziumban. Az eseményen részt vett Bíró Attila, a Knorr-Bremse vezérigazgatója, valamint Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere is.

Dr. Főzőné Timár Éva intézményvezető mondott köszönetet a támogatásért a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft-nek. Hangsúlyozta, hogy nem ez volt a gyár első támogatása a Bolyai János Gimnáziumnak. Egy évvel ezelőtt ugyanis a fizika szaktantermet újították fel a gimnáziumban a Knorr-Bremse 5 millió forintos adományából.

Bíró Attila, a Knorr-Bremse vezérigazgatója, hogy a vállalatcsoport jótékonysági szervezete, a Knorr-Bremse Global Care e.V. az elmúlt 14 évben több száz projektet támogatott 50 különböző országban. A Global Care a fenntarthatóság mellett kötelezte el magát, erre utal „Segítsük az embereket, hogy tudjanak magukon segíteni" mottója is.

A vállalatcsoport Local Care elnevezésű programja keretében a Knorr-Bremse lokációk munkatársai helyi oktatási intézmények, iskolák, sportegyesületek javára fordítandó fejlesztési projektek anyagi támogatására nyújthattak be pályázatot. A beérkezett pályázatok elbírálása során fontos szempont volt, hogy a projektekben a vállalat dolgozói is önkéntesen részt vegyenek.

 

Tavaly év végén rekordmennyiségű, összesen 26 pályázat érkezett be a vállalathoz. Így a cég kecskeméti telephelyén és a budapesti R&D Központjában 12 általános iskola, óvoda és alapítvány részesült összesen mintegy 16 millió forint támogatásban. Kecskeméten a Bolyai János Gimnázium, a Zrínyi Ilona Általános Iskola, a Corvin Mátyás Általános Iskola, a Kecskeméti Református Általános Iskola, a Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola, a Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti iskola, a kecskeméti Autizmus Centrum és a Katona József Gimnázium. Budapesten pedig a Domokos Pál Általános Iskola, a Kőrösi Csoma Általános Iskola, az Észak-Kelenföldi Óvoda és a Lépjünk, hogy Léphessenek Egyesület kapott támogatást tantermek felújítására, korszerű oktatási célú eszközök beszerzésére és a természettudományos valamint a digitális oktatás fejlesztésére.

Kövessen minket a Facebookon is!