Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. május 8. 21:05 | Szerző/forrás: keol.hu

Letartóztatásban a rablással és lopásokkal gyanúsított fiatalkorú

Letartóztatásban a rablással és lopásokkal gyanúsított fiatalkorú
A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a 17 éves kiskunhalasi férfinak a letartóztatását, akit rablás elkövetésének megkísérlésével gyanúsítanak.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2018. február 18. napján 10 óra 55 perc körüli időben egy kiskunhalasi pékség előtt megállította az ügy sértettét, akitől pénzt követelt. Ezt követően több alkalommal megfenyegette őt, hogy amennyiben a kérésének nem tesz eleget elvágja a torkát egy pillangókéssel. A sértett pénzt nem adott át a gyanúsítottnak, aki a járókelők miatt elmenekült. A gyanúsított megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy egy szórakozóhelyre, egy kiskunhalasi gimnáziumba, a kiskunhalasi kórház szemészeti vizsgálójába ablakbefeszítés módszerével behatolt, és ezen helyekről összesen 30.850,-Ft értéket tulajdonított el, valamint 142.000.-Ft összegű kárt okozott. Mindezen túlmenően három további ingatlanba is be akart törni, azonban ezt a tulajdonosok észlelték, így káruk nem keletkezett.

A járásbíróság a fiatalkorú letartóztatását a bűnismétlés veszélye miatt rendelte el.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított, védője és törvényes képviselője ellene fellebbezést jelentettek be, amelyről a Kecskeméti Törvényszék dönt.

Kövessen minket a Facebookon is!