Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. május 12. 17:01

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból

Képgaléria
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11,28). Dr. Finta József plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia (Nagytemplom) heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetést kedves olvasóinknak:

Nagytemplomi hirdetések

2018. május 13. Urunk Mennybemenetele, búcsú

1.  A hét ünnepei a következők: 

- Szerdán Nepomunki Szent János áldozópap, vértanú emléknapja lesz.

- Pénteken Szent I. János pápa vértanúra emlékezünk.

2. Május hónapban az esti szentmisék előtt fél hattól májusi litániát végzünk. Szeretettel várjuk a kedves híveket!

3. Május első vasárnapjától elkezdődtek a szentmisék a Mária kápolnában minden vasárnap délután fél négytől. Előtte a rózsafűzért imádkozzák közösen 15 órától.

4. Szeretetláng engesztelés lesz május 16-án szerdán délután fél ötkor a Nagytemplomban. Szeretettel várjuk az imádkozókat.

5. Mához egy hétre Pünkösd ünnepe lesz, a Szentlélek eljövetelét ünnepeljük. Kérem, hogy minél többen vegyünk részt a szentmiséken! A Pünkösd utáni hétfőt ettől az évtől kezdve Ferenc pápa Szűz Mária, az Egyház Anyja emléknapjává tette. Ezen a napon hétköznapi miserend szerint lesznek a szentmisék.

 

6. Pünkösdvasárnap este fél nyolctól koncertet ad a kecskeméti Nagytemplomban egy angol gyermekkórus és zenekar. Szeretettel várjuk erre a koncertre az érdeklődőket. A programról plakátot helyeztünk ki a hirdetőtáblákra.

 

7. A Boldogasszony Rózsakert negyedik születésnapja alkalmából május 19-én szombaton reggel 9 órakor szentmisét tartunk a Rózsakertben, illetve esős idő esetén a Szentháromság kápolnában.

8. 25 évvel ezelőtt alakította át Szent II. János Pál pápa az egyházmegyéinket, és hozta létre a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyét is. Itt Kecskeméten kerül sor ennek központi megünneplésére május 26-án szombaton. De.10 órakor hálaadó érseki szentmise lesz a Nagytemplomban. Azt követően Egyházmegyei Családmajálissal folytatódik a program a Mária Kápolnánál az Arborétumban. Déli 12 órakor közös ebéd lesz, majd játékos foglalkozások minden korosztály számára az Arborétumban. Az ebéd és a program az Érsekség ajándéka. Kérem, hogy minél többen vegyünk részt ezen a szép jubileumi rendezvényen! A Parázs Központ honlapján keresztül lehet jelentkezni és regisztrálni! Esős idő esetén a Szentcsalád Plébánián rendezzük a Családmajálist. A programról plakátokat helyeztünk ki a hirdetőtáblákra.

 9. Az Eucharisztikus Kongresszus előkészülete keretében Zenés Áhítatra hívjuk a híveket a Piarista Templomba május 25-én pénteken 17 óra 30-ra. Közreműködik a Cantus Nobilis kórus.

 

10. A Kecskeméti Szentháromság (Piarista) Plébánia főállású kántort keres 2018. július 1-jei kezdéssel. Rövid bemutatkozást kérünk. Egyházi ajánlás szükséges. Bérezés megegyezés szerint. E-mail cím: [email protected]

11.  Június 3-án Úrnapja lesz, Jézus szentséges Testének és Vérének főünnepe. A fél 11-es ünnepi szentmisét követően városi úrnapi körmenet lesz, melyre kérem, hogy minél többen jöjjünk el! Szeretettel várunk virágszirmokat is a körmenethez, melyeket a sekrestyébe kérünk szépen leadni. Hálásan köszönjük.

12. Szeretettel felhívjuk a munkaviszonyban álló hívek figyelmét a személyi jövedelemadó felajánlható kétszer 1 %-ára. Az egyik százalékra ajánljuk a Magyar Katolikus Egyházat, melynek technikai száma 0011. A másik százalékra pedig a Hitoktatásra Alapítványt, melynek adószámát megtalálják a középső kis asztalkán vagy a kitett plakáton. Hálásan köszönünk minden felajánlást, támogatást.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház