Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. május 22. 13:09

Waldorf iskolások muzsikáltak a Wojtyla Ház szegényeinek

Képgaléria
Waldorf iskolások muzsikáltak a Wojtyla Ház szegényeinek
Citera-, furulya- és fuvolaszótól volt hangos a Wojtyla Barátság Központ étkezdéje hétfő délben. A Mihály Kertje Kecskeméti Waldorf Iskola öt kis növendéke adott ízelítőt zenei repertoárjukból a népkonyha gondozottjainak. Abból az alkalomból kedveskedtek minikoncerttel, hogy oktatási intézményük szülői munkaközössége ma százhúsz adag melegételt ajánlott fel a karitatív szervezet részére. (Fotók: Tódor Norbert)

A támogató szülők nevében Dakó Gabriella köszöntötte az egybegyűlteket. – Nem véletlen, hogy zenét hoztunk, ugyanis a muzsika minden nyelven ugyanazt jelenti; szomorúságot, vidámságot, melankóliát, vagy éppen boldogságot. A zene művészeti élmény, a zenélés még ennél is több. A Waldorf-pedagógia már száz éve tudatosan használja a zenét, amely átszövi az adott tananyagot is, így támogatja a megszerzett tudást. Nem csak a dallamok kapnak kiemelt hangsúlyt, hanem más egyéb művészeti ágak is, mint a képzőművészet, euritmia, dráma és a szépirodalom. Ezek adják a tanulmányok érzelmi oldalát, ami igazoltan segíti a tudás elmélyítését, az érzelmi intelligencia fejlődését – hangoztatta a szülők képviselője, majd a gyerekek vették át a „stafétabotot”.

A húszperces műsort Berényi Hanna, Gáspár Izabella, Dakó Janka és Luca, valamint Lantos Dániel és Rácz Réka adta elő.

A menü rizseshúsból, céklasalátából, kenyérből és süteményből állt, melyet végül a gyerekek juttattak el egyenként a szegények böjtös asztalára.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház