Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. május 25. 19:58 | Szerző/forrás: keol.hu

Műszaki hiba: víz folyt ki az Ipoly utcai víztoronyból

Műszaki hiba: víz folyt ki az Ipoly utcai víztoronyból
„Eldurrant" tömítés miatt volt műszaki hiba a BÁCSVÍZ Zrt. Ipoly utcai víztornyában. Pénteken délelőtt víz folyt ki a toronyból, azonban a váratlan hibát azonnal észlelték a cég számítógépei, így rövid időn belül megkezdődhetett a javítás.

A műszaki hiba a város vízellátásában nem okozott problémát - tudtuk meg Sipiczki Sándortól, a BÁCSVÍZ szóvivőjétől.

FRISSÍTÉS:

A BÁCSVÍZ Zrt közleménye:

Nem érinti a lakosságot az Ipoly utcai víztoronyban történt meghibásodás

A kecskeméti Ipoly utcai víztorony mellett elhaladók ma - május 25-én, pénteken - reggel nyolc óra után azt láthatták, hogy a toronyból ömlik a víz, amely nagy mennyiségben gyűlt fel az építmény környékén. A BÁCSVÍZ Zrt. szakemberei haladéktalanul megkezdték a hiba elhárítását, de a lakosság vízellátása a munkálatok befejezéséig is zavartalan lesz, mert a két kecskeméti vízműtelep biztosítani tudja a szolgáltatás folyamatosságát.

Kurdi Viktor, a BÁCSVÍZ Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: munkatársaik reggel a vízműtelepen észlelték, hogy az Ipoly utcai 3000 köbméteres víztoronynál meghibásodás történt. Egy gumikompenzátor nevű alkatrész hibásodott meg, és az ott keletkezett nyíláson keresztül több mint 300 köbméter víz távozott a toronyból. Az anyagi kár sajnos jelentős, mert elektromos berendezések is víz alá kerültek.

Kurdi Viktor hangsúlyozta: a szolgálatot teljesítő munkatársak azonnal kizárták a vízszolgáltatásból a tornyot, és átállították a vízműtelepeket az úgynevezett nyomástartás üzemmódra. A kecskemétiek így gyakorlatilag nem érzékeltek víznyomás-ingadozást, szolgáltatáskiesés nem történt.

A BÁCSVÍZ Zrt. munkatársai több mint tíz fővel azonnal hozzákezdtek a kármentesítéshez, illetve a hibás alkatrész cseréjéhez. A munkálatok nagy valószínűséggel a kora esti órákig tartanak majd. A két kecskeméti vízműtelep azonban alkalmas arra, hogy a víztorony nélkül is biztosítsa a város vízellátását. Gyakorlatilag ez történik a jelenlegi órákban is, egyetlen háztartásban sem kell nélkülözni a vizet.

Kövessen minket a Facebookon is!