Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. május 27. 20:52

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból

Képgaléria
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11,28). Dr. Finta József plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia (Nagytemplom) heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetést kedves olvasóinknak:

Nagytemplomi hirdetések

2018. május 27. Szentháromság vasárnapja

1.  A hét ünnepei a következők: 

- Pénteken Szent Jusztinusz vértanú emléknapja.

- Szombaton Szent Marcellinusz és Szent Péter vértanúk emléknapja.

- Mához egy hétre pedig Úrnapja, Krisztus Szent Testének és Vérének főünnepe lesz.

2. Hálásan köszönjük mindazok munkáját, áldozatát, akik tegnap a Kalocsa-kecskeméti Főegyházmegye megalakításának 25. éves jubileuma alkalmából szervezett ünnepségeket, rendezvényeket bármivel, bárhogyan segítették, támogatták.

3. Irgalom Forrása közbenjáró szolgálat lesz ma, május 27-én délután fél 4-től a Kecskeméti Nagytemplomban. A tanítás témája: „Igaz vagy”. A tanítás után közbenjárás lesz testi- és lelki gyógyulásért az Oltáriszentség előtt.  (Csak a délelőtti miséken hirdetni!)

4. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége előadást szervez a május 30-án szerdán este 18 órára a Főplébánia Közösségi Házának emeleti nagytermébe. Az előadást Dr. Gyenesi József, a levéltár igazgatója tartja „Kecskemét 650 éves történetének fő vonulata” címmel.

5. Szintén május 30-án szerdán du. fél ötkor Szeretetláng engesztelés lesz a Nagytemplomban.

6.  Június 3-án Úrnapja lesz, Jézus szentséges Testének és Vérének főünnepe. A fél 11-es ünnepi szentmisét követően városi úrnapi körmenet lesz, melyre kérem, hogy minél többen jöjjünk el! Különösen is várjuk az elsőáldozókat a virágszirmok szórásához! A baldachin viteléhez kérjük szépen férfiak jelentkezését. Akik erre szívesen jelentkeznének, Szabó László sekrestyéssel egyeztessenek! Szeretettel várunk virágszirmokat is a körmenethez, melyeket a sekrestyébe kérünk szépen leadni. Hálásan köszönjük.

7. A Kecskeméti Szentháromság (Piarista) Plébánia főállású kántort keres 2018. július 1-jei kezdéssel. Rövid bemutatkozást kérnek. Egyházi ajánlás szükséges. Jelentkezés a Piarista Plébánián.

8. „ A piarista iskola felső tagozatos és gyógypedagógusi, valamint laboráns állásokat hirdet. Részletek az iskola honlapján és az egyhaziallas.hu portálon. ”

9. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat azonnali belépéssel informatikában jártas munkatársat keres.

Uniós projekttapasztalat és angol nyelvtudás előnyt jelent.

Elvárt képességek: szorgalom, pontosság, kreativitás, csapatban dolgozni tudás. Pályájukat kezdő fiatalok is jelentkezhetnek.

Az állás után érdeklődők ebbéli szándékukról küldjenek egy e-mailt az alábbi címre: [email protected].

10. „650 perc tiszta zene” címmel egész napos koncertsorozatot szervez a Máltai Szeretetszolgálat a Nagytemplomban június 16-án szombaton reggel 9 órától este fél 10-ig. Ezzel kívánunk megemlékezni Kecskemét város fennállásának 650. éves évfordulójáról. A részletes program jövő hétre készül el, de már most mindenkit szeretettel hívunk és várunk erre a koncertsorozatra.

11. Önkénteseket kérünk szeretettel a Boldogasszony Rózsakert gondozásához. Részletek a kitett hirdetésen olvashatók.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház