Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. május 30. 17:50 | Szerző/forrás: keol.hu

A Kecskeméti Református Általános Iskola családjainak összefogása Biborka Napsugárért

A Kecskeméti Református Általános Iskola családjainak összefogása Biborka Napsugárért
Összesen 430 kilogramm műanyag kupakot gyűjtöttek össze a Kecskeméti Református Általános Iskola alsó és felső tagozatos diákjai azért, hogy megsegíthessenek egy betegen született kislányt. A kupakokat ugyanis kilós áron átveszi egy vállalkozás, az érte járó pénzt pedig Fejes Bíborka Napsugár anyukájának adják.

Fejes Bíborka Napsugár 2 évvel ezelőtt született. Születésekor derült ki, hogy súlyos a baj, talán sosem lesz egészséges.

Édesanyja azonban nem akarta magára hagyni, s mindent megpróbál, hogy - amennyire lehet - szép élete legyen kislányának. A kislány már születése után nem sokkal műtéten esett át, életben maradása is kérdéses volt. De mégis sok ember összefogásaként mára mosolygós kis kedves lélekké vált. Hála a sok gondoskodásnak, fejlesztésnek, tud állni is.

A Kecskeméti Református Általános iskola tanítói, diákjai, és családjaik példátlan gyűjtésbe fogtak. Mert Bíborka édesanyja kapott egy lehetőséget, hogy MŰANYAG KUPAKOK gyűjtésével beváltják neki kilós mérésben, s kaphat érte pénzt a kezelésekre. Erről igazolást is kell adnia, hogy mindet Bíborkára költötte.

Az iskola dísztermében összegyűlt gyereksereg nagyra nyílt szemekkel hallgatta a történetet, s megrendült szívvel gondolt a kislányra, akit ugyanúgy várt az anyukája, mint őket. S talán megértették, hogy aki egészségesnek született az feladatban és felelősségben is többet kapott beteg társainál. Mert megláthatja, hogy a másiknak szüksége van rá: „Szeresd felebarátodat, mint önmagadat." - ezzel a bibliai verssel erősítette meg Fodorné Ablonczy Margit lelkész-családterapeuta, a gyermekek szívét, aki segít az édesanyának a gyűjtésben.

A példátlan gyűjtőakcióban az alsósok gyűjtöttek többet, volt olyan osztály, akik 91 kg kupakot. Az egész iskola diáksága pedig összesen 430 kilogrammot. Köszönet érte minden családnak, minden lelkes gyermeknek és Csősz Győzőné Pető Krisztina igazgatóhelyettesnek, aki az „akciót" megszervezte az iskolában.

Bíborka családjának számlaszáma, aki szívesen segítene máskor is: 10300002 - 10369730 - 49010014

A 430 kilogramm kupakot el kell szállítani Tinnyére, ahol felvásárolják. Felmerült a kérdés, hogy vajon Kecskeméten, vagy környékén nincs-e egy hasonló vállalkozó, amely ilyen feltételekkel - még a szelektív gyűjtés ökológiai hasznát is erősítve - helyben segítene? Várjuk jelentkezését.

Kövessen minket a Facebookon is!