Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. május 30. 17:56 | Szerző/forrás: keol.hu

Kedvelik a Lánchíd Utcai Iskola diákjai az úszásoktatást

Kedvelik a Lánchíd Utcai Iskola diákjai az úszásoktatást
Folyamatos az együttműködés a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola és a Kecskeméti Sportiskola vízilabda szakosztálya között, amelynek értelmében az iskola első hat évfolyamának diákjait a KESI vízilabda szakosztályának edzői tanítják úszni, és oktatják a vízilabdázás alapjaira.

Az első együttműködési megállapodást még 2016-ban kötötte meg a Hírös Sport Nonprofit Kft. a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolával, amely szerint az oktatási intézmény diákjai, a mindennapos testnevelés keretein belül úszni tanulnak, a gazdasági társaság által üzemeltetett Kecskeméti Fürdőben.

A 2017. június 15-ig szóló megállapodás értelmében, a hét meghatározott napjain az első tanórában folyt a gyerekek úszásoktatása. A megállapodás alapját a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 27. § (11) bekezdése biztosítja, amely szerint a mindennapos testnevelést hetente legfeljebb két óra időtartamát úszásoktatással lehet kiváltani.

Az első tanév során mind a 8 évfolyamból 240 gyermek jelentkezett a programra. A gyerekek megkedvelték az úszást, így a 2017/2018-as tanévben októbertől az előző tanévhez hasonlóan folytatódott a program. Azzal a különbséggel, hogy csak az 1-től 6. évfolyamos gyerekek vesznek részt az edzéseken. A létszám azonban nem változott, jelenleg is 240 tanuló látogatja a foglakozásokat.

2018. május 30-án, szerdán sajtónyilvános edzést tartottak a Kecskeméti Fürdőben. Az eseményen részt vett Ivkovicné Béres Tímea, a KESI sportszakmai igazgatója, Mészáros Katalin, a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola tagintézmény vezetője, és Jánosi István, a KESI vízilabda szakosztályának a vezetője is.

Kövessen minket a Facebookon is!