Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. május 31. 11:19

A kecskeméti piac vezetői a Wojtyla Házban

Képgaléria
A kecskeméti piac vezetői a Wojtyla Házban
Kolek Andrea, az Intézmény- és Piacfenntartó Szervezet igazgatója tartott előadást a Wojtyla Barátság Központ szegényeinek. A csütörtök délelőtti találkozón a hátrányos helyzetű emberek széleskörű ismeretekre tettek szert arról az átfogó intézményrendszerről, melyet a helyiek egyszerűen csak „piacnak” neveznek. Az interaktív beszélgetésen Komlós József kommunikációs vezető is részt vett. Előzetesen pedig – ajándékként, a gondozottaknak szánva – két láda szamócát adtak át a népkonyha vezetőinek. (Fotók: Mátyus István)

Az önkormányzati szervezet négy telephelyet üzemeltet Kecskeméten: a piaccsarnokot és a baromfi piacot a Budai utcában, a nagybani zöldség-gyümölcs- és használtcikk piacot a Szent László körúton, valamint a széchenyivárosi kispiacot az Aradi vértanúk terén. Közülük a „zsibi” örvend legnagyobb népszerűségnek a maga 5-10 ezres látogatottságával egy-egy hétvégén, és ami még ünnepnapokon is fogadja a használtcikkek iránt érdeklődőket, sőt hétköznapokon zöldséget-gyümölcsöt árusítanak itt nagy tételben, illetve tavasztól őszig havi rendszerességgel egy szombaton – országos hírű – Kisállatvásárt, valamint Veterán Autó- és Motoralkatrész Börzét tartanak a Gokartpálya melletti területen – derült ki a beszámolóból.

A nagybani zöldség-gyümölcs piac nyáron minden hétköznap nyitva áll, de igazán nagy forgalmú árusítási nap jelenleg a hétfő és csütörtök. Többségében állandó árusok kínálják portékájukat hosszú évek óta. Nyári időszakban szinte teljes kihasználtsággal működik a „nagybani”, az árusok bérelt helyekkel rendelkeznek.

A „zsibin” árusítók száma – és ennek megfelelően a kínálat is – évről évre növekszik. Az egész ország területéről érkeznek ide árusok. A választék a vásártér tekintélyes méretéhez igazodóan ugyancsak hatalmas: mindenféle áru és kisegítő szolgáltatás megtalálható, amely a felhőtlen piacozáshoz – akár családi programként is – szükséges. Az új- és használt árucikkek, régiségek, különlegességek, édességek, élvezeti cikkek, növények mellett egyre bővülő büfé kínálat: így pecsenye, kürtős kalács, lángos, fagylalt, üdítőital stb., valamint kulturált illemhely úgyszintén a vásárlók rendelkezésére áll – hangzott el.

Az igazán tömegesen látogatott piaci alkalmak a város lakóinak életritmusából következően vasárnapokon vannak, a szombatok valamivel csendesebbek, ezért márciustól októberig havonta egy előre meghirdetett alkalommal: a hónap második felében, szombatonként Kisállatvásár, továbbá Veterán Autó- és Motoralkatrész Börze is helyet kap a kirakodóvásár mellett a piac Szent László körút felőli bejárata mentén elterülő kikövezett, kulturált megjelenésű, tágas eladótérben.

 

 

 

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Szegények Akadémiája