Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. június 21. 22:35 | Szerző/forrás: keol.hu

Palásti György nyerte a jótékonysági árverést

Palásti György nyerte a jótékonysági árverést
Palásti György kecskeméti vállalkozó, az Onecreative Marketingügynökség tulajdonosa nyerte meg utolsó licitálásával a csiperós Farkas Gábor szellemében megrendezett jótékonysági árverést. A Bozsó festményt 260 ezer forintért vette meg.

Farkas Gábor, a Csiperó alapító atyja 2018. június 21-én lenne 75 éves. A Csiperó-gondolat atyja, Farkas Gábor 75. születésnapja alkalmából június 21-én, csütörtökön este 19 órától megemlékezést tartottak barátai, tisztelői a Ráday Múzeum udvarán. Itt hirdették ki a jótékonysági árverés eredményét is.

Mint korábban megírtuk, tavaly tavasszal Farkas Gábor még azt tervezte, hogy az egyesület által is támogatott Koraszülött Alapítvány javára egy Bozsó János festmény árveréséből befolyt összeget ajánl fel. Ezt a munkát hirtelen halála miatt nem tudta befejezni. Végakaratát teljesítve az Európa Jövője Egyesület jótékonysági árverést hirdetett a Hírös Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány javára.

Az árverésre bocsátott 40 x 24 centiméteres olajfestmény címe: Miklóstelep 1962. A kikiáltási ára 100.000 forint volt. Az árverés különlegessége a végeredménye volt: Palásti György ugyanis a megadott határidőn belül ajánlotta meg a 260.000 forintos vételárat. Ezt követően, már a határidőn túl érkezett meg Héjja János kecskeméti vállalkozó ajánlataként egy 250.000 forintos vételár.

Mivel én korábban azt mondtam, hogy a legutolsó árat megtoldom 10 ezer forinttal, ezt az ajánlatomat most is tartom - mondta a megemlékezésen Héjja János. - Nem lett az enyém a festmény, azonban 270 ezer forintot adományozok Hírös Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány javára.

Kövessen minket a Facebookon is!