Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. június 27. 17:55 | Szerző/forrás: keol.hu

"Megöllek" üvöltözte és késsel kergette a férfit

"Megöllek" üvöltözte és késsel kergette a férfit
A Kiskunhalasi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt vádat emelt egy 35 éves jánoshalmi férfi ellen, aki 2018 márciusában Jánoshalmán egy késsel fenyegetőzve akarta elvenni egyik ismerőse aznap vásárolt autóját, mert azt hitte, hogy a sértett a járművet a közösen lopott pénzből vette.

Az ügy sértettje, egy jánoshalmi férfi 2018. március 2-án testvérével együtt Szekszárdon vásárolt egy autót, melyet Jánoshalmára vittek. Itt egy benzinkúton a jármű nem akart beindulni, ezért egy közeli autószerelő műhelyhez tolták. A helyszínen rövidesen megjelent a vádlott, aki ismerte a sértettet. Mikor meglátta a frissen vásárolt autót, elővett egy fanyelű kést és azzal hadonászva követelte a sértettől a délelőtt közösen elkövetett lopásból származó pénz felét. A sértett azonban azt közölte, hogy a lopás során készpénzt nem talált.

A vádlott erre homlokon fejelte a sértettet, miközben a kést a teste mellett tartotta. A sértett menekülni kezdett, a vádlott pedig "megöllek" felkiáltásokkal üldözni kezdte és a kezében lévő késsel szúró mozdulatokat tett. A sértett beszaladt az autószerelő műhely udvarába, a vádlott pedig visszafordult és közölte, hogy elveszi a sértett autóját. A vádlott azonban a járműben nem találta az indítókulcsot, ami miatt dühében az autó magnóját megrongálta.

Ezután a vádlott a sértett testvérhez lépett, aki a gépkocsi mellett várakozott. A késsel a kezében követelte tőle a jármű indítókulcsát azzal, hogy " ha nem adod oda, akkor téged is leszúrlak.".A testvér a fenyegetés hatására a két indítókulcsot a földre dobta, amit vádlott magához vett, majd a kezében lévő késsel kiszúrta az autó bal hátsó gumiját és elhagyta a helyszínt. A rablás után rövid idővel a rendőrök elfogták és őrizetbe vették a vádlottat, valamint a jármű indítókulcsait is lefoglalták.

A büntetett előéletű vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, vele szemben az ügyész végrehajtandó fegyház és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta azzal, hogy a kést is el kell kobozni. Bűnössége kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Kövessen minket a Facebookon is!