Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. július 2. 21:06 | Szerző/forrás: keol.hu

Előbb a sógorát késelte meg, majd az intézkedő rendőrökre támadt

Előbb a sógorát késelte meg, majd az intézkedő rendőrökre támadt
A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség emberölés bűntettének kísérlete, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy 63 éves kiskőrösi férfi ellen, aki 2017. december 17-én délelőtt kiskőrösi otthonukban előzetes szóváltást követően többször hasba szúrta sógorát, majd a helyszínre érkező rendőrökre támadt, egyiküket a késsel is meg akarta szúrni.

A kiskőrösi férfi az élettársával és annak testvérével - az ügy sértettjével - élt egy lakóházban. 2017. december 17-én délelőtt az ittasan hazatérő vádlott szóváltásba keveredett az ebédet főző élettársával, aki sérelmezte a férfi ittasságát. Dulakodni kezdtek, aminek láttán a nő lánya segítségül hívta az udvaron tartózkodó családtagot, a vádlott sógorát. A sógor igyekezett megnyugtatni az indulatos és agresszíven viselkedő vádlottat, de mivel ez nem sikerült, elővigyázatosságból kiküldte a házból az asszonyt és a lányát.

A vádlott ezalatt a házban magához vett egy L alakú, 40 cm hosszúságú vaseszközt, valamint egy fanyelű, 15 cm pengehosszúságú kést és a teraszon dulakodni kezdett az őt továbbra is megnyugtatni próbáló sógorával. Dulakodás közben a vádlott háromszor hastájékon és mellkason szúrta sógorát, akinek a szúrások következtében a mellürege és a hasürege megnyílt és életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az orvosi beavatkozásnak életmentő szerepe volt, ellátás hiányában a támadás halálos kimenetelű lett volna. A vádlott által támadott testtájékra, az elkövetés eszközére, a szúrások erejére figyelemmel a vádlottnak számolnia kellett azzal, hogy akár a sértett halála is bekövetkezhet.

Az időközben a helyszínre érkező rendőrök látták a sértett megszúrását, ezért azonnal a vádlotthoz siettek, hogy megakadályozzák a további támadást. Egyikük gumibotjával a vádlott kést tartó kezére ütött, ő azonban a kést nem engedte el, hanem a szabályszerűen intézkedő rendőrökkel szembefordult és a kést tartó kezét hátra lendítve a mellette álló rendőr hastájéka felé szúrt. A szúrás azért nem találta el a rendőrt, mert a támadó mozdulatot észlelve a szúrás elől kitért, így a kés hegye csak az egyenruháját szakította ki. Ezután a rendőrök a férfit lefegyverezték.

A büntetett előéletű vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, vele szemben az ügyész végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta azzal, hogy a támadáshoz használt kést és vas eszközt is el kell kobozni. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Kövessen minket a Facebookon is!