Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. július 19. 11:21

A Wojtyla Házban tartott előadást Győri András főkertész

Képgaléria
A Wojtyla Házban tartott előadást Győri András főkertész
Idén mintegy tíz kertészeti projekt jut tervezési, megvalósítási szakaszba városszerte, tudatta a Wojtyla Barátság Központ gondozottjaival Kecskemét főkertésze. Csütörtöki beszámolójában hangsúlyos szerep kapott a főtéri Romkert, melynek rendben tartásából hagyományosan a népkonyha ellátottjai is kiveszik részüket. (Fotók: Mátyus István)

A napvilágra került hírek értelmében ismét valóságos gyöngyszeme lehet a Romkert Kecskemét városának. A Városszépítő Egyesület faragott kőből ivókutat létesít a helyszínen, a szomszédos Barátok templomának egyik ablakdíszítő motívumát követve. A díszes műtárgy mellé két-két kocka alakú ülőkövet is elhelyeznek. Megújítják az elkopott fűfelületet, a gyorsan elhasználódó zónákat talajtakaró, árnyéktűrő növényzettel látják el. Az átkötő sétány kőburkolata pedig megmarad eredeti formájában – hangoztatta Győri András.

A közeljövő tervei közül kiemelt hangsúlyt kapott a széchenyivárosi Kristály tér megújítása. A terület „zöldesítése” még idén megvalósulhat – árulta el a főkertész.

Mikulás Ferenc javaslatára rövidesen új köntösben jelenhet meg a Kecskeméti Rajzfilmstúdió melletti játszótér. Ennek elemeit Kő Boldizsár szobrászművész készíti el az animációs stúdió magyar népmese sorozatának motívumaival.

Az Irinyi- és Forradalom utca közötti tömbrész megújulására is számítani lehet. A tervek már készülnek, megvalósulásuk attól függ, sikerül-e pályázati forrást nyerni e célra.

Király József önkormányzati képviselő kezdeményezésére Kecskemét 650. születésnapja alkalmából a korábbi gyümölcsfaosztás mintájára fásítási program indul.

Megoldatlan problémaként fogalmazódott meg a városszerte egyre inkább elharapózó közterületi rongálás, melynek egyik legutóbbi kárvallottja éppen a Wojtyla Ház volt. Néhányan ugyanis olthatatlan vágyat éreznek, hogy kitépkedjék, vagy akár földestől elvigyék a köztereken elültetett virágokat. Valódi megoldást a környezettudatos életvitel meghonosodása jelentene. Az illetékesek mindenesetre nem adják fel; továbbra is figyelik a térfigyelő kamerák felvételeit, és a városrendészek sem maradnak tétlenek, ha garázdaságon, lopáson érnek valakit – fogalmazott az előadó.

 

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Szegények Akadémiája