Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. augusztus 11. 20:03

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból

Képgaléria
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11,28). Dr. Finta József plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia (Nagytemplom) heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetést kedves olvasóinknak:

Nagytemplomi hirdetések

2018. augusztus 12. – évközi 19. vasárnap

1.  A hét ünnepei a következők: 

- Hétfőn boldog XI. Ince pápa emléknapja.

- Kedden Szent Maximilian Kolbe áldozópap, vértanú emléknapja.

- Szerdán Nagyboldogasszony Főünnepe lesz.

2. Amint a kedves hívek is látják, elindultak a Nagytemplom felújításának munkálatai. Hálásan köszönünk minden adományt és támogatást, amit erre a célra eddig a kedves testvérektől kaptunk. Továbbra is kérjük a hívek segítségét, hiszen az Érsekség és a Főplébánia kormányzati segítség híján legnagyobbrészt önerőből végzi a munkálatokat. Kérem a hívek megértését is a felújítással együtt járó kényelmetlenségek, parkolási nehézségek miatt, ami bizonyára sok ideig jellemző lesz a környezetünkre. Nagyon fontos lenne, hogy ezek miatt a nehézségek, kényelmetlenségek miatt senki ne pártoljon el templomunktól. Tartsunk ki a Nagytemplom mellett, hiszen csak akkor van értelme felújítani, ha a híveknek valóban szükségük van rá és őszintén ragaszkodnak hozzá! A templom közepén álló perselybe lehet bedobni a felújításra szánt adományokat, illetve lehet befizetni csekken, amit tettünk ki a középső asztalkára, vagy pedig hivatali időben a Plébánia irodájában.

3. Ma, vasárnap du. 15 órakor Szent Filoména tiszteletére szentmise és imaóra lesz a Barátok templomában.

4. Augusztus 15-én szerdán Szűz Mária Mennybevétele, Nagyboldogasszony ünnepe lesz. Kötelező ünnep, templomunkban vasárnapi miserend szerint lesznek a szentmisék. Mindenkit szeretettel várunk, jöjjünk el minél többen!

5. Augusztus 15-én Nagyboldogasszony ünnepén a 18.00 órai szentmise után a Templom előtt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei szeretettel várják a kedves híveket egy szeretetvendégségbe az ünnep alkalmából.


6. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Hírös Kertész Egyesület ebben az évben is megrendezi a Virág és Rózsakiállítást a Városháza Díszudvarában, immár 13. alkalommal augusztus 18-22-ig. Ennek keretében több szakrális program is lesz, melynek egyike a Barátok Együttes léleksimogató koncertje augusztus 19-én vasárnap este 18.00 órától. További részletek a plakáton olvashatóak.

7. Szentföldi Zarándoklat

Szentföldi Zarándoklatot szervezünk Kecskemétről 2019. február 18-23 –ig. A részvételi díj: 275.000 Ft. Aki jelentkezne, annak a 75.000 forintos előleget 2018. november 1-ig kell befizetnie. A Zarándoklat programját el lehet kérni a sekrestyében, illetve Főplébánia Irodájában is hivatali időben. A jelentkezők a hivatalos jelentkezést és a befizetéseket a szervező Utazási Irodánál szíveskedjenek majd megtenni, azonban nevüket, címüket és telefonos vagy e-mailes elérhetőségüket szíveskedjenek megadni a plébánián is!

 

 

 

 

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház