Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. augusztus 31. 20:47

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból

Képgaléria
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11,28). Dr. Finta József plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia (Nagytemplom) heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetést kedves olvasóinknak:

Nagytemplomi hirdetések

2018. szeptember 2. – évközi 22. vasárnap

1.  A hét ünnepei a következők: 

- Hétfőn Nagy Szent Gergely pápa emléknapja.

- Szerdán Kalkuttai Szent Teréz Szűz emléknapja.

- Pénteken Szent Márk, István és Menyhért kassai vértanúk emléknapja lesz.

- Szombaton Szűz Mária születése, Kisboldogasszony ünnepe.

2. A Piarista Iskola azonnali belépéssel tanítói, felsős helyettesítő tanári, valamint fejlesztő vagy gyógypedagógusi állást hirdet. Részletek az iskola honlapján és az egyhaziallas.hu oldalon.

3. Szeretetláng engesztelés lesz szeptember 5-én szerdán du. 17 órától a Nagytemplomban.

4. A Római Katolikus Főplébánia, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Szervezete és a kecskeméti gazdák szervezésében és részvételével 2018. szeptember 7-én pénteken, Kisboldogasszony előestéjén terményáldást és szentmisét tartunk a kecskeméti Nagytemplomban. A program 17.20 perckor kezdődik. A terményeket megáldják a történelmi egyházak képviselői. Az áldásra és az azt követő szentmisére szeretettel várjuk a kedves híveket.

5. Szeptember 9-én vasárnap du. 15 órakor imaóra lesz a Barátok Templomában Szent Filoména tiszteletére.

6. A jövő hét végén lesz a Kisboldogasszony Búcsú Baja mellett, Vodicán. A programról plakátot helyeztünk ki a hirdetőfalra. 

7. A Szentháromság temetőben lévő kecskeméti Szent Kereszt Kápolna búcsúja szeptember 16-án vasárnap délután 15 órakor lesz. Szeretettel várjuk a híveket!

8. Amint a kedves hívek is látják, elindultak a Nagytemplom felújításának munkálatai. Hálásan köszönünk minden adományt és támogatást, amit erre a célra eddig a kedves testvérektől kaptunk. Továbbra is kérjük azonban a hívek segítségét. A templom közepén álló perselybe lehet bedobni a felújításra szánt adományokat, illetve lehet befizetni csekken, vagy hivatali időben a Plébánia irodájában.

9. Szentföldi Zarándoklatot szervezünk Kecskemétről 2019. február 18-23-ig. A részvételi díj: 275.000 Ft. A Zarándoklat programját el lehet kérni a sekrestyében, illetve Főplébánia Irodájában. A hivatalos jelentkezést és a befizetéseket a szervező Utazási Irodánál lehet kivitelezni, azonban a jelentkezők nevüket, címüket és telefonos vagy e-mailes elérhetőségüket szíveskedjenek megadni a plébánián is!

10.  Alpha Tanfolyam indul 2018. szeptember 18-án kedden a Plébánia Közösségi Házában. A tanfolyam azok számára jelent elsősorban jó lehetőséget, akik meg szeretnének ismerkedni a keresztény hit és életmód alapjaival, illetve szeretnék egy személyes hangvételű keresztény közösségben elmélyíteni vallási életüket. Meghívókat a tanfolyamra a Nagytemplom sekrestyéjében lehet átvenni.

11. Szeretettel várjuk azoknak a felnőtteknek a jelentkezését a plébánia irodáján, akik még nem voltak elsőáldozók, bérmálkozók, vagy nincsenek megkeresztelkedve és szeretnék pótolni ezeket a szentségeket. Számukra felkészítő csoport indul majd szeptember második felében. Kérjük, adják meg elérhetőségeiket a Plébánián, és értesíteni fogjuk őket.

12. A Kecskeméti Főplébánia buszt indít az október 6-i Nagymarosi Ifjúsági Találkozóra. Jelentkezni lehet nyolcadik osztályos kortól szeptember 28-ig a Főplébánia irodájában, hivatali időben. A buszt a jelentkezés sorrendjében töltjük fel. A részvételi díj 2.000 forint, amit a jelentkezéskor kell befizetni. szeretettel várjuk az érdeklődőket.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház