Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. szeptember 15. 21:23

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból

Képgaléria
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11,28). Dr. Finta József plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia (Nagytemplom) heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetést kedves olvasóinknak:

Nagytemplomi hirdetések

2018. szeptember 16. – évközi 24. vasárnap

1. A hét ünnepei a következők:

Csütörtökön Kim Taegon Szent András, Csong haszang Szent Pál és társaik, koreai vértanúk emléknapja.

Pénteken Szent Máté apostol és evangélista ünnepe.

2. A Szentháromság temetőben lévő kecskeméti Szent Kereszt Kápolna búcsúja ma, szeptember 16-án vasárnap délután 15 órakor lesz. Szeretettel várjuk a híveket! (Csak délelőtt!)

3. A Plébániai Képviselőtestület tagjait gyűlésre hívjuk  holnap, szeptember 17-én hétfőn este ¾ 7-re a plébániára. Kérjük, szíveskedjenek eljönni erre a fontos gyűlésre!

4. Szeretetláng engesztelés lesz a Nagytemplomban szeptember 19-én szerdán du. öt órakor. Szeretettel várjuk az imádkozókat!

5. Ünnepélyes tanévnyitó szentmisét (Veni Sanctét) tartunk a hittanos gyerekek, fiatalok számára szeptember 23-án vasárnap de. 9-kor. Szeretettel várjuk őket szüleikkel együtt

6. Plébániai Szinódust, vagyis az ismerkedést és a közös tervezést elősegítő tanácskozást szervezünk szeptember 29-én szombaton de. 10 órától a Főplébánia Közösségi Házában. Erre a Szinódusra hivatalosak a Képviselőtestület tagjai, a plébánia alkalmazottai, munkatársai, a hittanárok, valamint azok a hívek, akik tagjai valamelyik plébániánkhoz tartozó csoportnak, szervezetnek, közösségnek. Kérem, hogy aki szeretne részt venni, szíveskedjék jelezni szándékát szeptember 20-ig a plébánia irodájában vagy pedig a közösségvezetőjének!

7. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége előadást szervez szeptember 26-án szerdán este 18 órakor a Főplébánia Közösségi Házában. Az előadást Halasi Éva tartja, címe: Bolíviában éltem.

8. Salvatore Lambertini orgonaművész hangversenyt ad a Barátok Templomában 2018.  szeptember 21-én, péntek este fél 7-kor.  A belépés ingyenes, adományokat a Piarista Templom új orgonájára elfogadnak.

9. Szentföldi Zarándoklatot szervezünk Kecskemétről 2019. február 18-23 –ig. A részvételi díj: 275.000 Ft. A Zarándoklat programját el lehet kérni a sekrestyében, illetve Főplébánia Irodájában. A hivatalos jelentkezést és a befizetéseket a szervező Utazási Irodánál lehet kivitelezni, azonban a jelentkezők nevüket, címüket és telefonos vagy e-mailes elérhetőségüket szíveskedjenek megadni a plébánián is!

10.  2018. szeptember 18-tól újra indul az Alpha Kedd Esték 10 alkalmat felölelő sorozata! Kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy egy személyes hangvételű keresztény közösségben választ kapjanak életük nehéz kérdéseire. A vacsorával egybekötött kedd esti beszélgetések elősegítik Jézus mélyebb megismerését. Meghívókat a Nagytemplom sekrestyéjében lehet átvenni.

11. Várjuk azoknak a felnőtteknek a jelentkezését a plébánia irodáján, akik még nem voltak elsőáldozók, bérmálkozók, vagy nincsenek megkeresztelve és szeretnék pótolni ezeket a szentségeket. Számukra felkészítő csoport indul majd szeptember végén. Kérjük, adják meg elérhetőségeiket a Plébánián, és értesíteni fogjuk őket.

12. A Kecskeméti Főplébánia buszt indít az október 6-i Nagymarosi Ifjúsági Találkozóra. Jelentkezni lehet nyolcadik osztályos kortól szeptember 28-ig a Főplébánia irodájában, hivatali időben. A buszt a jelentkezés sorrendjében töltjük fel. A részvételi díj 2.000 forint, amit a jelentkezéskor kell befizetni. szeretettel várjuk az érdeklődőket.

13. Az Eucharisztikus Kongresszus előkészülete és az Ars Sacra keretében – Az Úr érkezése címmel Verses Áhítatra hívjuk a híveket a Piarista Templomba szeptember 18-án, kedden 17 óra 30-ra. Közreműködnek a kecskeméti Katona József színház művészei.

14. A Kecskeméti Szentháromság (Piarista) Plébánia kántort keres mielőbbi kezdéssel. Rövid bemutatkozást kérnek. Egyházi ajánlás szükséges. E-mail cím: [email protected]

15. Szent Rita Emlékkonferencia lesz Kecskeméten a Városháza Dísztermében szeptember 27-én csütörtökön. A program reggel 8 órakor kezdődik a Nagytemplomban szentmisével. A programról ismertetőt helyezünk ki a hirdetőfalra.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház