Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. október 1. 21:47 | Szerző/forrás: keol.hu

A KEFO MotoStudent a Kutatók Éjszakáján mutatta be új, elektromos járművét

A KEFO MotoStudent a Kutatók Éjszakáján mutatta be új, elektromos járművét
A Neumann János Egyetem idén is csatlakozott a Kutatók Éjszakája elnevezésű európai rendezvénysorozathoz szeptember 28-án, pénteken. Az Egyetem hallgatóiból álló versenymotor-építő csapat a rendezvényen sajtónyilvános eseményen mutatta be új, elektromos járművét.

Az Egyetem nyitott kapukkal várt minden érdeklődőt, akik betekintést nyerhettek az intézmény társadalomtudomány, a műszaki tudományok és az agrártudományok területén működő kutatóműhelyeinek munkájába. Az eseményen az egyetem 100 munkatársa tartott interaktív és laboratóriumi bemutatót, ami a szolnoki karral együtt mintegy 90 programot jelentett.

18.00 órától az Izsáki úti Főépület Kiselőadójában az Egyetem hallgatói járműépítő csapata, a Kefo MotoStudent bemutatta új, elektromos motorkerékpárját.

A csapat 15 főből áll, legtöbb tagja a GAMF Műszaki és Informatikai Karon tanul gépészmérnök-, járműmérnök-, mérnökinformatikus képzésen, illetve vannak hallgatók az Egyetem új Gazdaságtudományi Karának gazdálkodási és menedzsment szakáról is. A csapat a most bemutatásra kerülő járművel nemrégiben készült el, amelynél újdonságnak számít, hogy az előző modellekhez képest ez a motorkerékpár elektromos hajtású, nem pedig belső égésű.

A Neumann János Egyetem kancellárja, Finta Zita beszédében gratulált a csapatnak, majd tájékoztatást adott Dr. Lukáts Pál, a Járműtechnológia Tanszék vezetője és Líska János főiskolai docens is.

A csapat tervei szerint 2019 májusában lépnek először pályára versenyjárművükkel Olaszországban, egy MotoStudent csapatoknak szervezett megmérettetésen.

Kövessen minket a Facebookon is!