Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. október 4. 10:20

Hat kályhát adtak át rászorulóknak a Wojtyla Ház udvarán

Képgaléria
Hat kályhát adtak át rászorulóknak a Wojtyla Ház udvarán
A hideg idő közeledtével hat darab fatüzelésű fűtőberendezést ajánlottak fel nagylelkű üzletemberek, cégvezetők, illetve Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója és dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek. Az adományokat Szent Ferenc emléknapján, október 4-én adták át ünnepélyesen. (Fotók: Mátyus István)

A célszemélyek közül négyen a népkonyha leginkább rászoruló gondozottjai közül kerültek ki. A kályhák odaítéléséről a szociális intézmény vezetői közösen döntöttek, figyelembe véve a „nyertesek” általános körülményeit, pozitív életvitelét, megkérdőjelezhetetlen jószándékát.

A hat vadonatúj fémkandallót csütörtökön az adományozók jelenlétében vehették át újdonsült gazdáik.

– Assisi Szent Ferencre kortársai közül sokan gyanús szemmel tekintettek, ugyanis nem tudták elképzelni, hogy létezik olyan ember, aki élhetne gazdagon, bőségben, mégis a szegénységet választja. Lehetett volna hatalommal bíró személyiség, mégis alárendeltségben teljesedett ki, másokat szolgálva. Nem csupán anyagiak terén igyekezett táplálni a körülötte lévőket, hanem lelkileg is gazdagította őket. Gyakorta az utóbbira nagyobb szükség mutatkozik. Reá emlékezve adjuk át e kályhákat, felajánlóink az ő példájával szeretnék a Lélek gazdagságát nyújtani szeretettel – fogalmazott dr. Finta József érseki helynök, a Nagytemplom plébánosa az ünnepségen.

Farkas P. József, úgy is mint felajánló, egyben házigazda, köszöntötte az egybegyűlteket: ajándékozókat és patronáltakat, abbéli meggyőződését kifejezve, hogy a kályha a szív melegét is nyújtja.

Akik pedig felajánlást tettek: Király József, a Free Line Kft. tulajdonosa, önkormányzati képviselő; Balassa Sándor, a Bácska Gumi Kft. ügyvezetője; Gulyás István, a Félegyházi Pékség tulajdonosa (átadáskor nem tudott jelen lenni); Józsa Zsigmond ügyvezető igazgató – Fókusz Takarék; Windheim József ügyvezető igazgató – OTP Bank Zrt. Dél-Alföldi Régió (nevében Nánási Katalin ügyvezető igazgató helyettes adta át az adományt); valamint Farkas P. József, a Wojtyla Ház alapító igazgatója és dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek. (Fotók: Mátyus István)

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház