Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. október 5. 22:02 | Szerző/forrás: keol.hu

Példa és Érték - 13. Megyei Prima Díj

Példa és Érték - 13. Megyei Prima Díj
Idén novemberben 13. alkalommal adják át a Megyei Príma díjakat. A csaknem másfél évtizedes múltra visszatekintő díj ismertsége és elismertsége egyre nagyobb teret hódít Kecskeméten és az egész megye területén. Több száz jelölt közül 10 kategóriában hirdetnek győzteseket, akik közül 3 fő veheti át a Megyei Prima díjat és az azzal járó 1-1 millió forintot egy nagyszabású gálaest keretein belül. (A fotón a 2017-es díjazottak)

A VOSZ (Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége) Bács-Kiskun Megyei Szervezete immáron 13. alkalommal ítéli oda az országos Prima Primissima díj mintájára a Megyei Prima díjat. Célja, hogy a térségben is méltó elismerésben részesüljenek a tudomány, a művészet, a kultúra és a sport területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó helyi tehetségek, akik tevékenysége és munkássága kifejezetten példaértékű lehet mindannyiunk számára. A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény előtt.

Hogyan lehet valaki jelölt? Weninger Richárd a VOSZ megyei elnöke szeptemberben felkéri valamennyi tagvállalatának vezetőit, a megye polgármestereit és a közszféra vezető képviselőit, hogy jelöljenek olyan köreikben élő és tevékenykedő kiválóságokat, akikről úgy gondolják, hogy megérdemlik az elismerést az alábbi 10 kategória valamelyikében: Magyar Irodalom, Magyar Színház és Filmművészet, Magyar Képzőművészet, Magyar Tudomány, Magyar Oktatás és Köznevelés, Magyar Építészet és Építőművészet, Magyar Sajtó, Magyar Sport, Magyar Népművészet és Közművelődés, valamint Magyar Zeneművészet.

A jelölt lehet egyetlen személy vagy alkotói csoport, közösség vagy egyesület. A beérkező jelöléseket a VOSZ elnökségi ülésén vitatják meg szakmai szempontok figyelembe vétele mellett és ekkor történik meg az imént említett 10 kategória győztesének a kiválasztása. Ők már valamennyien győztesek, hiszen az idei évben a közösség az ő munkájukat és tevékenységüket tekintette kiemelkedőnek.

A novemberben megrendezendő Prima díj gálaest keretein belül mindannyian elismerésben fognak részesülni és közülük fog kikerülni az idei év három Megyei Prima díj tulajdonosa is, valamint a közönségdíjazott. A VOSZ elnöksége szakmai tanácsadók bevonásával választja ki a három legkiválóbbat, akik majd az idei év Prima díjasai és 1-1 millió forint tulajdonosai lesznek. Az elnökség azonban a széles nagyközönség véleményére is számít, hiszen a www.primadij.hu weboldalon várják a közönség voksait is, amelyek alapján fél millió forint értékű közönségdíjat is átadnak majd a gálán.

Nagy érdeklődéssel várjuk az idei év 10 kategória-győztesét, akik megnevezése a napokban lesz várható, a sajtón keresztül.

Kövessen minket a Facebookon is!