Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. október 13. 18:55

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból

Képgaléria
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11,28). Dr. Finta József plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia (Nagytemplom) heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetést kedves olvasóinknak:

Nagytemplomi hirdetések

2018. október 14. – évközi 28. vasárnap

1. A hét ünnepei a következők:

- Hétfőn Avilai Szent Teréz szűz és egyháztanító emléknapja.

- Szerdán Antiochiai Szent Ignác püspök és vértanú emléknapja.

- Csütörtökön Szent Lukács evangélista ünnepe lesz.

2. Október a Rózsafűzér hónapja. Októberben minden este negyed hattól közösen imádkozzuk a Rózsafűzért a Nagytemplomban.

3. A héten szerdán, október 17-én délután fél négytől Szeretetláng engesztelés lesz a Nagytemplomban.

4. Szintén október 17-é szerdán Tiszta Szerelem Imaest címmel közös imára hívjuk a fiatalokat és minden imádkozni vágyót a Barátok templomába 18 órától. Szentmise, tanúságtételek és szentségimádás lesz a program. Az Imaest célja a házasságra történő tiszta készület fontosságának kiemelése, valamint az imádság a párjukat kereső fiatalokért illetve a keresztény jegyespárokért, házaspárokért.

5. Kétnapos zarándoklatot szervezünk Mátraverebély Szentkútra fiatalok és fiatal felnőttek számára (40 éves korig bezárólag). Az időpont október 20-21-e szombat és vasárnap. Jelentkezni a plébánia irodájában lehet egy jelentkezési lap kitöltésével. A részvételi díj egy pályázati lehetőségnek köszönhetően csak 3.500 Ft. További részletek a jelentkezési lapon olvashatók.

6. Már nyugdíjas, de egészségileg magát jól tartó munkatársat keres a Főplébánia a Közösségi Ház takarítására és templomőri feladatok ellátására. Mindenképpen vallásgyakorló, megbízható, dolgozni szerető személyt szeretnénk alkalmazni. Kérünk mielőbbi jelentkezést a Főplébánia Irodájában hivatali időben!

7. A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Családtalálkozóját idén október 27-én szombaton szervezik Kalocsán, a Nagyasszonyunk Katolikus Iskolában. A rendezvény érseki misével kezdődik reggel 9 órakor a Főszékesegyházban. Érdekes előadások, közös ebéd, színes gyermekprogramok várják a családokat. Kérem, hogy innen is vegyünk részt minél többen. Bejelentkezni a Parázs Központ honlapján lehet a www.parazskozpont.hu címen október 17-ig.

8. November 1-jén Mindenszentek Ünnepe lesz, ami kötelező ünnep. Templomunkban vasárnapi miserend szerint lesznek az ünnepi szentmisék. Délután 14 órától sírszenteléseket végzünk a temetőben. A sírszentelési igényeket hivatali időben a plébánia irodájában, illetve szentmisék után a sekrestyében lehet bejelenteni október végéig, sírcédulát mellékelve hozzá. Ezen a napon az esti szentmisét plébániánk halottjaiért ajánljuk fel.

9. November 2-án Halottak Napja van. Szentmiséink hétköznapi miserend szerint lesznek a templomban. Ezen kívül de. 10 órakor a Szentháromság Temetőben lévő Szent Kereszt kápolnában lesz szentmise elhunyt szeretteinkért.

10. Szentföldi Zarándoklatot szervezünk Kecskemétről 2019. február 18-23 –ig. A részvételi díj: 275.000 Ft. A Zarándoklat programját el lehet kérni a sekrestyében, illetve Főplébánia Irodájában. A hivatalos jelentkezést és a befizetéseket a szervező Utazási Irodánál lehet kivitelezni, azonban a jelentkezők nevüket, címüket és telefonos vagy e-mailes elérhetőségüket szíveskedjenek megadni a plébánián is!

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház