Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. október 13. 19:23 | Szerző/forrás: hiros.hu

Vasútmodell kiállítás az Agórában

Vasútmodell kiállítás az Agórában
Kisvonatok lepték el Hírös Agóra emeleti termét hétvégén. Szombaton nyílt a kecskeméti TGV 2000 Vasútmodellező Klub kiállítása, melyen a klub tagjai megmutatják kicsiknek és nagyoknak a különlegesebbnél különlegesebb mozdonyokat, vonatokat, terepasztalokat.

Régi és modern vonatok futottak be, siklottak át az alagúton, hídon, híd alatt, hegyodalon az Agóra legfelső emeletén szombaton. Az érdeklődők hatalmas terepasztalokon láthatják a házilag elkészített miniszerelvényeket. A gyerekek számára játszóasztalt is kialakítottak, így a legkisebbek is kipróbálhatják, milyen érzés irányítani a mozdonyt, vagy felnyitni az aprócska sorompót. 

-Egy asztalt összerakni minimum egy hónapig tart, de persze attól függ, mennyi ideje van rá az embernek és hogy milyen gyorsan tud haladni az egyes fázisokkal. A növényzet, a világítás még több időt - akár éveket is elvesz. Én úgy gondolom, egy asztal sosincs kész. Mindig vannak apróbb módosítások, ha meglátok valami újat, egy ötletet, vagy az utazás során nagyvasúton valamit, megpróbálom beépíteni az asztalomba - mesélte az egyik kiállító.

Nagyon sok olyan gyerek és felnőtt látogató van minden évben, akik több órát töltenek a kiállítás szemlélésével. Ami nem is csoda, hiszen ha az ember minden apró részletet szeretne szemügyre venni, az sok időt igényel. 

A kiállítás október 21-ig tekinthető meg.

Kövessen minket a Facebookon is!