Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. október 17. 16:30

Helyi németeket látott vendégül a Wojtyla Ház

Képgaléria
Helyi németeket látott vendégül a Wojtyla Ház
Bács-Kiskun megyében élő németek számára szervezett kirándulást Izsákon Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója. A szerda délelőtti program üzemlátogatással kezdődött a Royalsekt Zrt. telephelyén, majd a Vino Étteremben szeretetebéddel folytatódott, végül a nyári- és őszi izsáki képzőművészeti alkotótábor résztvevőinek munkáiból összeállított tárlatot tekintették meg közösen a helyi művelődési házban. (Fotók: Mátyus István)

A bensőséges légkörű kiruccanás gondolata annak apropóján született, hogy a Vidám Törzsasztal Társasága és a Németnyelvű Evangélikus Egyházközség – ugyanis így hívja magát a szóban forgó két közösség – havi rendszerességgel hívja ebédlőasztalhoz a Wojtyla népkonyha szegényeit – mintegy százhúsz, testi-lelki kínoktól szenvedő rászorultat. Ennek okán Farkas P. József idejét látta, hogy valamiképp viszonozza a két tömörülés tagjainak nagylelkűségét; az önzetlen, jókedvű adakozást, melyet a Kecskeméten élő nehézsorsú emberek érdekében folytatólagosan tesznek.

A tizenkét fős, javarészt külhoni nyugdíjasokból összetevődő csoportot Cornelia Rückriegel és Facol Lajos vezette. Ők az egyházi közösség, illetve a baráti társaság mozgatórugói.

A vendégeket Fórián Szabó Tamásné kiemelt ügyfélkapcsolati menedzser fogadta a Royalsekt Zrt. udvarán, majd közösen bejárták az izsáki szeszesitalgyártó vállalat üzemegységeit, ahol a látogatók szemügyre vehették a pezsgőgyártás teljes folyamatát a must erjesztésétől a palackozott késztermékek csomagolásáig.

A Vino Étteremben Bíró Csaba, a Kiskunsági Nemzeti Park természetvédelmi őrkerület-vezetője tartott rövid ismertetőt a Kolon tó keletkezéséről, élővilágáról, miközben a résztvevők az ételremekekkel barátkoztak.

A festménykiállítás anyagát Ziegler Németh Ferenc festőművész, az Őszi Izsáki Képzőművészeti Alkotótábor alapító-szervezője szemléltette a megjelentek számára.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház