Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. november 9. 21:21 | Szerző/forrás: keol.hu

Videótartalom a YouTube-on - Próbáld ki az újításokat!

Videótartalom a YouTube-on - Próbáld ki az újításokat!
A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Google Magyarország közel három éve tartó együttműködése során a legfrissebb információkat kapják a vállalkozók minden alkalommal elsőkézből. Videótartalom a YouTube-on. Ezt a címet viselte az az előadás, amely az online tér adta lehetőségekről, a világ első számú videómegosztó platformjáról szólt. A köztestület Platter János konferenciatermében Orosziné Varga Zelma, az iparkamara kommunikációs vezetője köszöntötte a közel száz vendéget.

A videófogyasztás a globális internetforgalom 80 százalékát fedi le 2020-ra - kezdte előadását Bodrogi Bozán András minősített YouTube szakértő-tréner.

A Youtube volt az első platform, amely helyet adott a kreátoroknak. A vállalkozásokat kísérletezésre, az újítások kipróbálására ösztönözte az előadó, mivel előbb-utóbb mindenkinek szüksége lesz egy multi-platform videógyártási és megosztási stratégiára. Az online világ ugyanis a kreativitás végtelen lehetőségét kínálja, ezen belül a YouTube a hatékony hirdetések tárháza is.

A termékekről szóló videók melletti reklámokból bevétel-részesedést fizet a YouTube. A megtekintések számát, mégpedig a megtekintett percek számát folyamatosan figyelni kell - hangsúlyozta Bodrogi Bozán András. Itt mondta el, hogy a világ 90 országában az 1,4 milliárd felhasználó 60 százaléka mobiltelefonon nézi meg a tartalmakat. Éppen ezért célszerű már arra is figyelni, hogy a videó a telefon álló helyzetében is jól látható legyen, mivel az emberek nem szívesen forgatják a készüléküket.

Az előadásból kiderült: a közép- és az idősebb korosztályból is egyre többen használják a YouTube-ot.

- Legfőbb előnyei, hogy ingyenes, kiváló lehetőség márkaépítésre, közösségépítésre, extra elérést, valamint pénzkereseti lehetőséget is biztosít. A YouTube tehát egy minőségi márka-kommunikáció - fogalmazott Bodrogi Bozán András.

Kövessen minket a Facebookon is!