Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. november 22. 21:54 | Szerző/forrás: keol.hu

Kecskeméti mesterek és művek – Megnyílt az új tárlat a Bozsó Gyűjteményben

Kecskeméti mesterek és művek – Megnyílt az új tárlat a Bozsó Gyűjteményben
A mostoha időjárás ellenére szépszámú érdeklődő közönséget vonzott a Bozsó Gyűjtemény új kiállításának megnyitója 2018. november 21-én, szerdán délután. A "Kecskeméti mesterek és művek" című képzőművészeti kiállítás Kecskemét megalapításának 650. évfordulója előtt tisztelgett.

A megnyitón a vendégeket Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntötte. A kiállítást Plesznivy Edit művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria Festészeti Osztályának vezetője, a kiállítás kurátora nyitotta meg.

A kiállítás megtekinthető: 2018. november 22. és 2019. március 10. között, csütörtöktől vasárnapig, 10:00-18:00 óráig 2018. december 24-től 2019. január 2-ig zárva

A Bozsó Gyűjtemény köszönetét fejezi ki a műtárgyak kölcsönzőinek: • Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria, Budapest Kecskeméti Katona József Múzeum Képzőművészeti Gyűjteménye • Kecskemét Megyei Jogú Város • Magángyűjtemények.

A műtárgyak felkutatásában segítséget nyújtott a Kieselbach Galéria és Aukciósház (Budapest), valamint a Virág Judit Galéria és Aukciósház (Budapest).

Kövessen minket a Facebookon is!