Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. december 7. 22:21 | Szerző/forrás: keol.hu

Traviata bemutató Kecskeméten

Traviata bemutató Kecskeméten
A Traviata táncszínházi előadást első alkalommal 2018. december 7-én láthatja a nagyérdemű a Kecskemét City Balett (KCB) előadásában a kecskeméti Katona József Színházban. (Fotók: Walter Péter)

Guiseppe Verdi Traviata című operája az egyetemes zeneirodalom egyik legismertebb alkotása. Bemutatása óta a világ operaházainak legnépszerűbb repertoárdarabjai közé tartozik. Az ifjabb Alexandre Dumas művéből készült Verdi opera igazi rejtelmes remekmű, amelyet halhatatlan zenéje és látszólag talán egyszerű története, amely a gyötrelmes szerelemről, az összetartozásról és az elválásról egyaránt szól, igazi alapművé avatott.

Ennek a sokak által rajongásig szeretett műnek táncszínházi adaptációja, Verdi és Dumas hőseit segítségül hívva örök emberi szenvedélyekről és gyötrelmekről, szerelemről és halálról beszélhet a tánc csodálatos nyelvén.

Mi lehet az az önmagunknál fontosabb dolog, amiért feláldozhatjuk magunkat és szerelmünket? S vajon tényleg megválthatjuk-e saját áldozatunk árán valaki más boldogságát vagy hiábavaló ez az áldozat? Létezik-e, létezhet-e egyáltalán boldogság a múltunktól, a környezetünktől, a családunktól függetlenül? Élhetjük-e csak a saját életünket, tudomást nem véve a minket körülvevő világról? Lehetséges mindez? Vagy csak álom, mert a Valóság úgysem hagyja, hogy ne vegyünk róla tudomást? Csak egyszer élünk, de akkor tényleg élünk, vagy csak úgy teszünk, mintha?

Bemutató: 2018. december 7-én, 19 órakor a Nagyszínházban

VERDI: TRAVIATA

táncszínházi előadás

ifj. Alexandre Dumas A kaméliás hölgy című műve nyomán

Violetta - Szőllősi Krisztina / Nagy Nikolett

Alfréd - Földesi Milán

Alfréd apja - Katonka Zoltán

Halál - Jurák Bettina

Flóra - Hoffmann Zoé Virág

Annina - Varga Lotti

Báró - Szóka Roland

Orvos - Raj Martin

Vendégek - Takács Odett, Ragcsák Patrícia, Bolla Bence

zene: Montázs

látványkoncepció: Barta Dóra

díszlet- jelmez: Mátravölgyi Ákos

fénytervező, koreográfus asszisztens: Katonka Zoltán

konzultáns: Szabó Tamás

ügyelő: Kovács Írisz

rendezőasszisztens: Frigyesi Tünde

Rendező-Koreográfus: BARTA DÓRA

Kövessen minket a Facebookon is!