Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. december 13. 17:06

Rideg László a Wojtyla Házban

Képgaléria
Rideg László a Wojtyla Házban
A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, Rideg László látogatott el csütörtökön a Wojtyla Barátság Központba, ahol a népkonyha gondozottjaival találkozva röviden számot adott a megye egész éves eredményeiről, majd karácsonyra hangoló ünnepi köszöntőt mondott, és végül az ebédosztásba is bekapcsolódott. (Fotók: Mátyus István)

– Bács-Kiskunban idén összesen mintegy 63 milliárd forint összegű támogatást osztottak szét a 118 település között – mondta az elnök. – Ennek köszönhetően óvodák, bölcsődék épültek, iskolák energetikai felújítására került sor, kerékpárutak készültek, és ezek csak néhány példák a beruházások hosszú sorából. Ennél sokkal fontosabbak az emberek, akik ezeket az intézményeket vezetik, az ottani közösséget összetartják – sorolta, majd egyik új kezdeményezésükre hívta fel a figyelmet.

– Új ösztöndíj programot indítottunk útjára a szakmát tanulók számára. A „Bács-Kiskunban itthon vagy!” célja, hogy a végzett fiatalok a megyén belül vállaljanak először munkát a szakmai végzettség megszerzése után, ne Budapesten vagy éppen külföldön. Bács-Kiskunban találják meg számításukat, itt kezdjék el jövőjüket építeni – hangsúlyozta Rideg László.

Az elnök karácsonyi köszöntőjében arra biztatta a jelenlévőket, bocsássanak meg haragosaiknak, ahogyan az a Miatyánkban is megfogalmazódik.

– Minap egy kórházi lelkésszel beszélgettem, aki haldokló betegek mellett tartózkodik az utolsó óráikban – folytatta. – Benyomásait úgy összegezte, hogy végső perceiben szinte mindenki Istenhez fohászkodik, még akkor is, ha korábban nem hitt benne. Arra a kérdésre pedig, ha újrakezdhetnék, ki mit csinálna másképp, a legtöbben azt válaszolják, hogy sokkal többet beszélgetnének embertársaikkal, gyakrabban lennének közösségben – jegyezte meg az elnök, majd ennek jegyében kívánt minden hátrányos helyzetűnek boldog, békés ünnepeket.

A megyei elnök nem érkezett üres kézzel; nagyértékű vásárlási utalványt adott át Farkas P. Józsefnek, a Wojtyla Ház alapító-igazgatójának. Emellett a mai menü – zöldségleves és gombapörkölt tésztával – kiosztásában is segítő kezet nyújtott.

Ebéd előtt Borisz atya, a Szentháromság görögkeleti templom parókusa mondta el karácsonyi gondolatait Lukács evangéliuma nyomán, majd együtt imádkozott a szegényekkel.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház