Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. december 27. 13:30

Az OTP Bank volt a főtéri ebédosztás negyedik napjának „főszereplője”

Képgaléria
Az OTP Bank volt a főtéri ebédosztás negyedik napjának „főszereplője”
Karácsonyt követően az OTP Bank Dél-alföldi Régió is ebédlőasztalhoz hívta Kecskemét szegényeit. A főtéri Barátok temploma mellett a Wojtyla Barátság Központ sátrában ezúttal is több száz rászoruló jelent meg, hogy délidőben melegétellel, édességgel csillapítsa éhségérzetét. (Folytatás a képek után, fotók: Mátyus István)

Windheim József, az OTP Bank Dél-alföldi Régió ügyvezetőjének jóvoltából mintegy háromszáz adag sárgaborsófőzeléket és fasírtot, valamint kenyeret, süteményt szolgáltak fel a pénzintézet jelenlévő négy munkatársa: Belánszkyné Pályi Gabriella, Laczkóné Sendula Katalin, Fodor Zoltán és Simity Zoltán. Mellettük a Wojtyla Ház számos dolgozója, önkéntese szorgoskodott a „pult” túloldalán, egyúttal felügyelték az étkeztetés menetét.

Farkas Pál szervező munkatárs után az adományozó részéről Simity Zoltán köszöntötte a sátorban ülőket. – Személyes jelenlétünkkel is tanújelét szeretnénk adni segítő szándékunknak. Az ételosztás egyfajta szükséghelyzet, szívesen ajánljuk fel segítségünket – jelentette ki az OTP munkatársa.

Igei szolgálatattal Kuti József, a Kecskeméti Református Egyházközség elnöklelkésze lépett elő. Lukács evangéliumából idézett: „Most bocsátod el, Uram, szolgádat beszéded szerint békességgel, mert meglátta szemem üdvösségedet…” (Lk 2,29-30).

– Sok dolog hiányozhat életünkből, ami miatt szomorkodhatnánk, dühösek lehetnénk, vagy haragosak másokra, ám aki lélekben találkozik Istennel, megelégedetten tér nyugovóra, úgy is fejezi be életét. Isten jelenléte önmagában elégedettséget költöztet szívünkbe, legyünk bármilyen nehéz élethelyzetben – fűzte hozzá a lelkipásztor.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház