Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. december 29. 13:36

A hatodik napon is tömegek étkeztek a Wojtyla-sátorban

Képgaléria
A hatodik napon is tömegek étkeztek a Wojtyla-sátorban
A Wojtyla Barátság Központ főtéri ebédosztásának hatodik napján elsődleges felajánlóként újból az OTP Bank Dél-alföldi Régiójának jutott kitüntetett szerep. Farkas Pál, a Wojtyla Ház programszervezője az Izsáki Házitészta Kft. tulajdonosát, Juhász Jánosnét köszöntötte további támogatóként, valamint megjelent a rendezvényen Bajkó Zoltán izsáki plébános és Horváth Attiláné, a Városi Szociális Közalapítvány elnöke is. Mellettük dr. Salacz László országgyűlési képviselő szintén megtisztelte jelenlétével Kecskemét szegényeit. (Folytatás a képek után, fotók: Mátyus István)

A vendégek egyöntetűen köszönetüket fejezték ki a Wojtyla Barátság Központ munkatársi közösségének, vezetőinek és önkénteseinek a hétköznapokban, illetve az ünnepek alatt kifejtett missziói tevékenységükért.

Elsőként dr. Salacz László lépett mikrofonhoz, felelevenítve Kalkuttai Szent Teréz egyik gondolatát: „Arra vagyunk teremtve, hogy szeressünk s szeretve legyünk.” Hozzátette: az ebédosztások valamennyi alkalma lehetőséget nyújt arra, hogy szeressük egymást – fogalmazott.

Juhász Sándorné, az Izsáki Házitészta Kft. tulajdonosa beszédében a gondoskodó figyelmesség fontosságát hangsúlyozta.

– Mindaz, amit teszünk, egy csepp a tengerben, de a tenger e cseppek nélkül kevesebb volna. Isten hűsége nem kötődik feltételekhez. Mai világunk sokszor azt sugallja, maradj talpon, ha nem sikerül, mehetsz a süllyesztőbe. Mi nem ilyen világot akarunk, hanem olyat, amelyben a szeretet az összekötő erő. Ha valaki alatt megnyílik a föld, vannak segítő kezek, akik megtartják, hogy ne essen le a földre. A szív ugyan kicsi, de annyi minden elfér benne. Amit egymásnak szeretettel adunk, arra Isten is felfigyel. A világ összes anyaga közül legerősebb a szeretet, mert mindent elbír és képes megbocsátani. Jövő évi terveink között tehát szerepeljen Isten, a hit, a remény. Ha pedig valaki változtatni akar élete menetén, Isten segítségével, erős akarattal, kitartással képes lesz rá – mondta Bajkó Zoltán atya.

A felajánlók jóvoltából háromszáz adag székelykáposztát osztottak ki a vendégek a wojtylásokkal karöltve. A kiváló menüt a Fodor Cukrászda krémes-adománya és Félegyházi kenyér kísérte.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház