Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. december 30. 19:41

A Szenteste Alapítvány várta Kecskemét rászorultjait a főtéri sátorban

Képgaléria
A Szenteste Alapítvány várta Kecskemét rászorultjait a főtéri sátorban
A Wojtyla Barátság Központ rendezvénysátrát az eddigiekhez hasonlóan december 30-án is zsúfolásig megtöltötték a városban élő nélkülözők. (Folytatás a képek után, fotók: Tódor Norbert)

A Wojtyla Ház nagyszabású kitelepült ételosztási akciójának hetedik napján a Szenteste Alapítvány, mint kiemelt támogató, a HolloGasztro Kft. közreműködésével háromszáz adag melegétellel készült a vasárnapi déli jótékonysági ételosztásra, mely továbbá Flaisz Ferenc érsekhalmi vállalkozó, valamint a tiszakécskei Fejedelmi Pékség tulajdonosainak jelentős hozzájárulásával jöhetett létre.

Ebéd előtt Hulej Enikő evangélikus lelkipásztor mondta el biblikus gondolatait lelkésztársa, Kis János társaságában, idézve egyházuk mai napra rendelt igéjét: „Most bocsátod el, Uram, szolgádat beszéded szerint békességgel, mert meglátta szemem üdvösségedet, amelyet elkészítettél minden nép szeme láttára…” (Lk 2,29-31).

– Lukács evangéliuma szerint egy idős ember, Simeon jelentette ki e szavakat, aki Isten Szentlelkének sugallatára éppen akkor tért be a templomba, amikor Mária és József a kis Jézust odavitte bemutatni. Simeonnak ugyanis hosszú évekkel korábban megígérte Isten, hogy látni fogja a Megváltót. Benne élt a várakozás: mikor jön el ez az idő. Majd holnap, de vajon mikor lesz holnap? Amikor pedig elérkezett a találkozás ideje, Isten válaszolt Simeonnak: ma van holnap, menj le a templomba, mert most találkozhatsz a Megváltóval.

– Kívánom, tapasztaljuk meg mindannyian, hogy ma van holnap, amikor az Úr Jézussal találkozhatunk és átérezhetjük Isten szeretetét – fűzte hozzá a lelkész asszony.

Közös imádság és asztali áldás után tarhonyás szarvashússal, valamint almásrétessel, szaloncukorral, különféle pékárukkal, teával kínálták a betérőket a Wojtyla Ház munkatársai, önkéntesei.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház