Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. december 31. 13:44

Szilveszterkor is sokan tértek be ebédeli a Wojtyla-sátorba

Képgaléria
Szilveszterkor is sokan tértek be ebédeli a Wojtyla-sátorba
Az esztendő utolsó napján a Városháza előtti szilveszteri programok sem tántorították el Kecskemét szegényeit attól, hogy 12 és 13 óra között helyet foglaljanak a Wojtyla Barátság Központ főtéri sátrában, ahol immáron nyolcadik napja osztottak melegételt délidőben a népkonyha támogatói, munkatársai, valamint önkéntesei a megjelent vendégek társaságában. (Folytatás a képek után, fotók: Mátyus István)

A déli harangszó után Farkas Pál programszervező köszöntötte az ebédosztás résztvevőit, név szerint is említve Holló Tibort, a HolloGasztro Kft. tulajdonosát – a mai jótékonysági esemény kiemelt támogatóját, Koskár Istvánt, a Jobbik Kecskeméti Szervezete elnökét, továbbá Radics Tivadar és Süli Csontos Ottó jobbikos önkormányzati képviselőket, illetve Szerdi Szilárd lelkészt, a Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezet lelkipásztorát, aki Szigeti László presbiterrel érkezett a helyszínre.

Elsőként Süli Csontos Ottó tolmácsolásában újévi jókívánságok hangoztak el Kányádi Sándor és ismeretlen szerzők tollából.

Szerdi Szilárd a Biblia „végét” idézte, a Jelenések könyvének 21. fejezetéből: „És láttam új eget és új földet, mert az első ég és az első föld elmúlt, és a tenger sincs többé. És a szent várost, az új Jeruzsálemet is láttam, amint alászáll a mennyből az Istentől, felkészítve, mint egy menyasszony, aki férje számára van felékesítve. Hallottam, hogy egy hatalmas hang szól a trón felől: Íme, Isten sátra az emberekkel van, és ő velük fog lakni, ők pedig népei lesznek, és maga Isten lesz velük, és letöröl minden könnyet a szemükről, és halál sem lesz többé, sem gyász, sem jajkiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak. A trónon ülő ezt mondta: Íme, újjáteremtek mindent. És így szólt: Írd meg, mert ezek az igék megbízhatók és igazak! És ezt mondta nekem: Megtörtént! Én vagyok az Alfa és az Ómega, a kezdet és a vég. Én adok majd a szomjazónak az élet vizének forrásából ingyen. Aki győz, örökölni fogja mindezt, és Istene leszek annak, az pedig fiam lesz.” (Jel 21,1-7).

Ennek kapcsán hangsúlyozta: – Hiszem, hogy Isten azt szeretné, a következő évünk se szomorúsággal teljen, hanem az ő öröme töltsön el bennünket. Legyen a szívünkben békesség, hála, hisz Krisztus elvégezte, ami személyes boldogságunkhoz szükséges. Nem kell mást tennünk, csupán elfogadni szeretetét, ekkor pedig megláthatjuk áldásait is.

Az áhítat isteni üzenetét keresztény énekek és gitárszó gazdagította Szerdi Szilárd és Szigeti László együttes előadásában.

Holló Tibor elégedetten számolt be vállalkozása 2018-as eredményeiről: – Inkább pozitív problémáink voltak idén. A város fejlődik, sok cég települt Kecskemétre az utóbbi években, melynek hozadékából – szolgáltató cég lévén – bizonyos mértékben mi is részesülünk. Emellett igyekszünk támogatni az olyan típusú kezdeményezéseket, mint a Wojtyla Ház eme rendezvénye.

Szilveszter napján szárnyashúsból készült ludaskását szolgált fel Holló Tibor, akinek munkáját Radics Tivadar, Süli Csontos Ottó, illetve a Wojtyla népkonyha munkatársai, önkéntesei segítették. Az ételkülönlegesség mellé sütemény, bejgli, valamint forró tea került a tálcákra. Az édességeket Hatvani László, a kiskunfélegyházi P&P Pékáru Kft. tulajdonosa ajánlotta fel.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház