Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2019. január 4. 11:39

Közel háromezer ebédet osztottak ki az ünnepi időszakban a Wojtyla Ház önkéntesei

Képgaléria
Közel háromezer ebédet osztottak ki az ünnepi időszakban a Wojtyla Ház önkéntesei
A Barátok temploma előtt felállított sátorban december 24-e és január 1. között várták a rászorulókat melegétellel, forró teával. A cégek, vállalkozások, egyházak és magánemberek felajánlásai nagy segítséget jelentettek a szegényeknek – jelentette ki Farkas Pál a KTV-nek adott pénteki nyilatkozatában. (Fotók: Mátyus István)

2018 ünnepi időszakában sem maradtak ebéd nélkül nélkülöző embertársaink. A Wojtyla Barátság Központ kilenc napon át tartó nagyszabású ételosztása december 24-én kezdődött a főtéri Barátok temploma mellett és egészen január 1-jéig minden nap melegétellel vártak mindenkit.

Naponta 250-300 adag ételt osztottak ki a sátorba érkezőknek. A kiosztásban a Wojtyla Ház önkéntesei, az egyházak és cégek képviselői mellett Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, dr. Zombor Gábor és dr. Salacz László parlamenti képviselők is közreműködtek.

– Ilyenkor a zárt közösség kinyitja kapuit, és nemcsak a Wojtyla család tagjait fogadjuk, akiket év közben is patronálunk, hanem gyakorlatilag bárki az utcáról odajöhet hozzánk. A hajléktalantól kezdve a nehézségekkel küzdő emberekig mindenkit szeretettel fogadunk – mondta Farkas Pál az interjúban.

A szeretetebédeltetés története 2002-ben, még a Wojtyla Ház létrehozása előtt kezdődött. Az ötlet Farkas P. Józseftől, a népkonyha alapító-igazgatójától származott, hogy ünnepekkor a nincstelenek nyitott szívekre találhassanak. Azóta igyekeznek támogatni a rászorultakat; melegétellel, édességgel, s ha szükséges, lehetőség szerint ruhaneművel, lábbelivel, bútorokkal, valamint jogi-, munkaügyi tanácsadással is.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház