Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2019. február 9. 19:36

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból

Képgaléria
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11,28). Dr. Finta József plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia (Nagytemplom) heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetést kedves olvasóinknak:

Nagytemplomi hirdetések

Évközi IV. vasárnap – 2019. február 3.

1. A hét ünnepei a következők:

- Hétfőn a Boldogságos Szűz Mária lourdes-i jelenéseinek emléknapja.

- Csütörtökön Szent Cirill és Szent Metód ünnepe lesz.

2. Hétfőn, február 11-én este hét órától taize-i imaóra lesz a Nagytemplomban. Szeretettel várjuk az érdeklődőket.

3. A Házasság hete idén február 8-tól 17-ig tart Kecskeméten. Sok értékes program lesz, amelyekre nem csak házasokat várunk! A Parázs Pasztorális Központ ismét szervez Vacsoraestet február 16-án, és Szerelmi kalandtúrát, amely április 6-ig tart. Bővebb információ és jelentkezés a Parázs Központ honlapján! Február 17-én, mához egy hétre vasárnap a szentmisék után megáldjuk a házaspárokat.

4. Február 16-án szombaton délután 14 órától hittanos Farsangi Bál lesz a Helynökség épületének Nagytermében. A bejárat a Színházzal szemben lesz. A programról plakátokat helyeztünk ki a hirdetőfalra.

5. Február 17-én vasárnap 15.00 órától Felekezetközi Dicsőítésre kerül sor a Pünkösdi Gyülekezet Klapka utcai imatermében.

6. Február 17-től 24-ig Kecskemétre érkezik a Missziós Kereszt, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus központi szimbóluma. Február 17-e vasárnaptól 20-a szerdáig a Nagytemplomban, 21-e csütörtöktől 24-e pedig a Piarista templomban lesz felállítva. Február 17-én vasárnap a fél 11-es misén Dr. Bábel Balázs érsek atya köszönti ünnepélyesen a missziós keresztet. Hétfőn este hatkor Brenner József atya, a vértanú Brenner János testvére, kedden este hatkor Benvin Sebastian Madassery verbita atya, szerdán este hatkor pedig Hatházi Róbert plébános atya tart szentmisét és szentbeszédet a missziós kereszt tiszteletére a Nagytemplomban. Szeretettel biztatom az imacsoportokat és a kedves híveket, hogy az imák és az egyéni ájtatosság során is szíveskedjenek felkeresni a keresztet és fohászkodni az Eucharisztikus Kongresszus lelki ajándékaiért!

7. A Piarista Iskola alsó tagozata szeretettel hívja és várja a leendő elsős gyermekeket és szüleiket az iskola nyílt napjára, 2019. február 12-én, kedden reggel 8-órától. Regisztrálni lehet az iskola honlapján.

8. A február 18-án hétfőn induló Szentföldi Zarándoklat bejelentkezett utasait közös autóbusszal visszük fel a repülőtérre. Az autóbusz hajnali fél 3-kor indul az Aranyhomok szálloda mellől. Vissza is ez az autóbusz fogja hozni az utasokat Kecskemétre február 23-án szombaton éjjel. A költsége összesen fejenként 5.000 Ft., amit a buszon szedünk össze.

9. Akik a februári Szentföldi Zarándoklatra nem tudtak bejelentkezni, azoknak egy másik lehetőséget ajánlunk a figyelmébe. Szerveződik egy másik Szentföldi zarándoklat 2019. június 27 – július 2-ig. A részvételi díj: 312.000 Ft. A programot el lehet kérni a sekrestyében vagy a Főplébánia irodájában. A zarándoklat lelki vezetője Tóth Tibor atya lesz.

10. Kérjük, hogy azok a jegyespárok, akik az idei évben szeretnének egyházi házasságot kötni templomainkban, szíveskedjenek bejelentkezni az év első két hónapjában a plébánián, hogy a jegyes kurzusról és egyéb tennivalókról tudjuk tájékoztatni őket! Köszönjük. 

11. A Czollner téri Piarista Óvoda nyílt napot tart február 19-én, kedden, 8-11 óráig. Szeretettel várják az érdeklődő családokat. Az eseményről plakátokat helyeztünk el a templom hirdetőtábláin.

12. A Roxy Tours Utazási Iroda autóbuszos zarándoklatot szervez Csíksomlyóra a pápalátogatásra. Május 31-től június 2-áig három nap, két éjszaka szállással és félpanziós ellátással. A részvételi díj 42.500 Ft. A zarándoklatról plakátot helyeztünk ki a hirdetőfalra. Részletesebb ismertetőt lehet kérni a sekrestyében a szentmisék előtt és után, illetve a Főplébánia Irodájában hivatali időben. Mindent az Utazási Irodánál kell intézni. Maga a Főplébánia nem szervez külön zarándoklatot az eseményre, hiszen az egybeesik a Nagytemplom búcsújával és a plébános ezüstmiséjével.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház