Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2019. február 16. 19:54

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból

Képgaléria
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11,28). Dr. Finta József plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia (Nagytemplom) heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetést kedves olvasóinknak:

Nagytemplomi hirdetések

Évközi V. vasárnap – 2019. február 17.

1. A hét ünnepei a következők:

- Szerdán Szent Jácinta és Ferenc, fatimai látnokok emléknapja.

- Pénteken Szent Péter apostol székfoglalásának ünnepe lesz.

- Szombaton Szent Polikárp püspök és vértanú emléknapja lesz.

2. Ma, február 17-én vasárnap a szentmisék után a Házasság Hete alkalmából megáldjuk a házaspárokat.

3. Kecskemétre érkezett a Missziós Kereszt, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus központi szimbóluma. Február 17-e vasárnaptól 20-a szerdáig a Nagytemplomban, 21-e csütörtöktől szombat estig pedig a Piarista templomban lesz felállítva. Hétfőn este hatkor Brenner József atya, a vértanú Brenner János testvére, kedden este hatkor Benvin Sebastian Madassery verbita atya, szerdán este hatkor pedig Hatházi Róbert plébános atya tart szentmisét és szentbeszédet a missziós kereszt tiszteletére a Nagytemplomban. Szeretettel biztatom az imacsoportokat és a kedves híveket, hogy az imák és az egyéni ájtatosság során is szíveskedjenek felkeresni a keresztet és fohászkodni az Eucharisztikus Kongresszus lelki ajándékaiért!

4. A holnap induló Szentföldi Zarándoklat bejelentkezett utasait közös autóbusszal visszük fel a repülőtérre. Az autóbusz hajnali fél 3-kor indul az Aranyhomok szálloda mellől. Vissza is ez az autóbusz fogja hozni az utasokat Kecskemétre február 23-án szombaton éjjel. A költsége összesen fejenként 5.000 Ft., amit a buszon szedünk össze.

5. A czollner téri Piarista Óvoda nyílt napot tart február 19-én, kedden, 8-11 óráig. Szeretettel várják az érdeklődő családokat. Az eseményről plakátokat helyeztünk el a templom hirdetőtábláin.

6. Szeretetláng engesztelés lesz a Nagytemplomban február 20-án szerdán délután 17 órától.

7. Kérjük, hogy azok a jegyespárok, akik az idei évben szeretnének egyházi házasságot kötni templomainkban, szíveskedjenek bejelentkezni az év első két hónapjában a plébánián, hogy a jegyes kurzusról és egyéb tennivalókról tudjuk tájékoztatni őket! Köszönjük. 

8. Mához egy hétre, február 24-én vasárnap a de. fél 11-es szentmisében szolgáltatjuk ki a Betegek Kenetét a jelentkező betegeknek és időseknek. Kérem, hogy hozzuk el a templomba azokat az időseket, akik egyedül nem tudnak eljönni! A szentmise alatt gyónási lehetőség is lesz számukra.

9. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége előadást szervez a Főplébánia Közösségi Házának Nagytermében (Lestár tér 2.) február 28-án csütörtökön este 18 órától. Az előadást Dr. Fábry Kornél atya tartja a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról. Címe: „Kinek? Minek? Mindenkinek!” Mindenkit szeretettel várunk!

10. A Római Katolikus Főplébánia, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének Kecskeméti Szervezete, a Piarista Diákszövetség és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportja  tisztelettel meghív minden érdeklődőt a Keresztény Bálra, melyet 2019. március 2-án (szombaton) 19 órai kezdettel  a Három Gúnár Hotel rendezvény házában adnak. Mindenkit szeretettel várnak!

11. A Roxy Tours Utazási Iroda autóbuszos zarándoklatot szervez Csíksomlyóra a pápalátogatásra. Május 31-től június 2-áig három nap, két éjszaka szállással és félpanziós ellátással. A részvételi díj 42.500 Ft. A zarándoklatról plakátot helyeztünk ki a hirdetőfalra. Részletesebb ismertetőt lehet kérni a sekrestyében a szentmisék előtt és után, illetve a Főplébánia Irodájában hivatali időben. Mindent az Utazási Irodánál kell intézni. Maga a Főplébánia nem szervez külön zarándoklatot az eseményre, hiszen az egybeesik a Nagytemplom búcsújával és a plébános ezüstmiséjével.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház