Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2019. február 26. 15:53

Muhari Béla a Belarus traktorgyárban és a pápai nunciusnál

Képgaléria
Muhari Béla a Belarus traktorgyárban és a pápai nunciusnál
A Wojtyla Barátság Központ dolgozói és gondozottjai örömmel szereztek tudomást a kecskeméti Royal Traktor Kft. ügyvezető-tulajdonosának belorussziai látogatásáról, melynek keretében a vállalkozó egyebek között átfogó tárgyalásokat folytatott Vatikán állam minszki nagykövetével. (Fotók: Mátyus István – archív)

A Belarus, Farmtrac, valamint Iseki márkájú mezőgazdasági vontatók regionális forgalmazója február végén Fehéroroszországba utazott, ahol a Belarus traktorgyár képviselői fogadták az üzem telephelyén. A gyárlátogatás során Muhari úr személyesen győződhetett meg a hazánkban évtizedek óta jelenlévő márka legújabb típusainak az eddigieknél is kiemelkedőbb vontatóképességéről, kedvező üzemeltetési tulajdonságairól.

A Wojtyla Ház egyik meghatározó pártfogójaként egyúttal felkereste Vatikán állam belorussziai nunciatúráját is, ahol dr. Pintér Gábor, a pápai állam fehéroroszországi nagykövete fogadta. Muhari úr különös szeretettel nyújtotta át számára a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ ajándékát, amely mellett a nuncius kézhez vette a népkonyha 2018-as eseményeit bemutató időszakos kiadványt.

A megbeszélések alkalmával szóba került a karitatív létesítmény mindennapi missziói tevékenysége, emellett számba vették a népkonyhát érintő legfrissebb fejleményeket, úgymint a lengyel-magyar barátságot szimbolizáló új bronz napórát, melynek felállítása, ünnepélyes átadása rövidesen megtörténik a népjóléti intézmény közvetlen környezetében. A kiváló üzletember kiemelte a Szent II. János Pál pápa emléknap legkiemelkedőbb vonatkozásait, továbbá hírül adta, hogy Michael August Blume, Magyarország közelmúltban kinevezett pápai nunciusa hamarosan a Wojtyla Házba látogat.

Pintér Gábor hangot adott sajnálatának annak okán, hogy elfoglaltságai nem adnak lehetőséget a közeljövőben újabb magyarországi jelenlétre, így a számára oly kedves Wojtyla Barátság Központot sem tudja mostanában felkeresni, ám hangsúlyozta: az év második felében mindenképpen számíthatnak rá a népkonyha gondozottjai, akiket újból személyesen kíván köszönteni az Egressy utcai étkezdében.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház