Tarhonyaleves és túrós tészta Kocsis Pál vállalkozótól
A magyar néphit természetfeletti képességekkel megáldott, a házaknál tejet kéregető vándordiákjáról elnevezett családi vállalkozásban tevékenykedik Izsákon az Alföldi Garabonciás Kft. Kocsis Pál ügyvezető tulajdonos irányításával. Kiskérődző állatok tejének feldolgozásával foglalkoznak, melynek meghatározó alapanyaga a Duna-Tisza Köze pusztáinak háztáji gazdaságaiból felvásárolt, valamint saját kecskefarmjuk mintegy 600 anyaállatából kifejt kecsketej. Sikeres működésüknek és termékeik egyre nagyobb népszerűségének köszönhetően adományozásra is futja bőven Kocsis Pálnak, aki legutóbb kedden szervezett jótékonysági akciót a Wojtyla Barátság Központban. Ennek keretében százhúsz adag tarhonyalevest, második fogásként ugyanennyi túrós tésztát, kenyeret és süteményt tálaltak fel a népkonyha szorgos dolgozói. (Fotók: Mátyus István)