Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2019. március 13. 11:47

Az anya ételfelajánlással fejezte ki háláját halott fia elmúlt földi létéért

Képgaléria
Az anya ételfelajánlással fejezte ki háláját halott fia elmúlt földi létéért
Jantos Andrásné elhunyt fia emlékére ajánlott fel ebédet családtagjaival karöltve a Wojtyla Házban. A tíz éve tragikus hirtelenséggel eltávozott gyermekére emlékezve megfogadta, amint megfelelő alkalom mutatkozik számára, Isten iránti háláját kifejezve a fiú rövid időre adatott, de annál tartalmasabb életéért, valamiképp segíteni igyekszik bajbajutott embertársain. (Fotók: Mátyus István)

Irén asszony a Barátok templomába jár, ahol a bejáratnál elhelyezett tábla képeit szemlélve találkozott először a Wojtyla Barátság Központ nevével. A fotók a népkonyha százhúsz nélkülözőt számláló sorsközösségének mindennapjaiba engednek betekintést a szentmisére érkezők számára.

Első benyomásai alapján villant fel benne az ötlet, hogy felkeresse Farkas P. Józsefet, a szociális intézmény alapító-igazgatóját, hogy felajánlja anyagi támogatását a gondozottak ellátását illetően. A nemes lelkű anya és családja elhatározásának okán oszthattak ma is ebédet a jótékonysági szervezet Egressy utcai épületében.

Jantos Andrásné egyúttal megígérte, a Wojtyla Ház udvari falán elhelyezni kívánt, Szent II. János Pál pápa és a szegények találkozását megörökítő tűzzománc kép létrejöttéhez is hozzájárul szerény anyagi lehetőségeihez mérten. Balanyi Károly Ferenczy-díjas grafikus- és szobrászművész alkotását a közeljövőben avatják fel ünnepélyes keretek között.

A Wojtyla Központ szorgos munkatársai szerdán rántott szeletet és burgonyapürét, valamint kenyeret, süteményt, almát szolgáltak fel a Jantos család jóvoltából.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház