Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2019. április 12. 19:24 | Szerző/forrás: baon.hu

Megújult az izsáki Góhér-kereszt

Képgaléria
Megújult az izsáki Góhér-kereszt
Felújították Izsákon a Páhi és az Orgoványi út elágazásánál lévő keresztet, melyet Bábel Balázs érsek szentelt fel péntek délután. (Fotók: Mátyus István)

A Szent Ilona Kereszt Kör kezdeményezésére, közösségi összefogás nyomán újult meg a Páhi és az Orgoványi út elágazásánál található, eredetileg 1877-ben állított Krisztus-kereszt Izsákon – amit a helyiek Góhér-keresztként is emlegetnek -, melyet pénteken szentelt fel Bábel Balázs Kalocsa-Kecskemét érseke. Az ünnepélyes eseményen Tetézi Lajos helytörténész, Izsák díszpolgára köszöntötte a megjelenteket az önkormányzat nevében. Elmondta, hogy Izsákon és környékén elődeink által felállított kilenc szakrális emlék annak jele, hogy az izsákiak mindig a hit útját jártak, melynek ékes bizonyítéka a megújult szakrális emlék is, ami a mostani időkben szintén utat mutat a helyieknek.

Bajkó Zoltán Izsák plébánosa is üdvözölte a megjelenteket és a szeretettel vállalt áldozat értelméről, az egyéni kereszthordozás jelentőségéről beszélt. Bábel Balázs érsek mondott avató beszédet, majd megszentelte a felújított emlékhelyet, melynek lábánál ezt követően elhelyezték a Wojtyla Barátság Központ és az Izsáki Római Katolikus Egyházközség koszorúját.

A kecskeméti Szent Ilona Kereszt Kört és a Wojtyla Házat képviselve Farkas P. József – köszönete jeléül – egy-egy ajándék festménnyel honorálta Borsos István és Frankó János projektvezetők munkáját.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház