Bugaci csárdahangulat uralkodott a Wojtyla Házban
A Kiskunsági Nemzeti Park bejáratánál épült a Karikás Csárda 1993-ban. Az épület kívül-belül őrzi a népi építészet hagyományait. A fehér falú, nádtetős építmény, kis ablakokkal, árnyas udvarával a romantikus alföldi hangulatot idézi. Mesterszakácsaik, Kun Péter és Pap Zoltán, különös figyelmet fordítanak a tradicionális magyar konyha jegyeinek megőrzésére. Olyan különlegességnek számító húsokból varázsolnak ételeket, mint az őshonos rackajuh, szürkemarha vagy mangalica. Ennek az étteremnek a tulajdonosa, Kovács Zoltán ajánlott fel százhúsz adag ételt pénteken a kecskeméti Wojtyla népkonyha sorsközösségének; tradicionális szürkemarha gulyást, amelyből még repeta is bőven jutott - mindenki legnagyobb megelégedésére. (Fotók: Mátyus István – archív)