Július 18. csütörtök, Frigyes
Hírek, események 2019. június 26. 10:50

Szeretetebéddel emlékeztek Szent Lászlóra a Wojtyla Házban

Képgaléria
Szeretetebéddel emlékeztek Szent Lászlóra a Wojtyla Házban
A népkonyhán összegyűlt rászorulók előtt felelevenítették Szent László életét, a gyógyító erejéről szóló legendát. Az ünnepség keretében a szociális intézmény tizenöt éves jubileumi rendezvénysorozatának főbb eseményeit is megismerhette a karitatív létesítmény sorsközössége. (Fotók: Mátyus István)

Farkas P. József, a Wojtyla Ház alapító-igazgatója ebédosztás előtt szólt a július 26-án, Anna napkor kezdődő rendezvénysorozatról.

– Tizenöt évvel ezelőtt magam sem gondoltam volna, hogy idáig eljutunk – fogalmazott az alapító. – Alig volt pénzünk, sok támadás ért minket, többen gyors bukást jósoltak nekünk. És valóban bele is bukhattunk volna, de mint kiderült, a segítség, a csoda fentről jött, a Jóistentől. Aztán teltek az évek, mi pedig minden nap ebédet adunk az általunk gondozottaknak – tette hozzá.

A rendezvények közül két fő programpontot emelt ki az esemény házigazdája.

Augusztus 20-ához kapcsolódóan a Szegények kenyere ünnepén Marek Jędraszewski krakkói érsek látogat el a Wojtylába, valamint delegáció érkezik Wadowicéből, élükön a lengyelországi település nemrégiben megválasztott polgármesterével. A kulturális színezetet Kő Ferenc kecskeméti festőművész egyházi vonatkozású képeiből összeállított tárlata erősíti majd.

Októberben felavatnak a Wojtyla udvarán egy 2x3 méteres tűzzománc alkotást. Az ünnepségen Herczeg Anita, a köztársasági elnök felesége is részt vesz. Muzsikaszóról a Csík zenekar fog gondoskodni.

Az elesettek szerdai ebédjét – szegedi halászlét – Barta László, az Algyői Halászcsárda tulajdonosa és munkatársa, Varsányi Attila mesterszakács főzte meg a Wojtyla udvarán, majd szolgálták fel közösen az ebédlőben várakozó hátrányos helyzetű embereknek.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház