Július 18. csütörtök, Frigyes
Hírek, események 2019. augusztus 29. 15:26

Dr. Temesváry Béla előadást tartott és vendégül látta a wojtylásokat

Képgaléria
Dr. Temesváry Béla előadást tartott és vendégül látta a wojtylásokat
A több évtizede praktizáló főorvos a kecskeméti kórház szülészet-nőgyógyászati osztályának mindennapjaiba avatta be a Wojtyla Barátság Központ gondozottjait. (Fotók: Tódor Norbert)

– Évente 2700 szülést bonyolítanak le nálunk, ami nagyon magas szám. A mostanában tapasztalható viszonylag ütemes növekedés nem csak az aktuális családpolitikai intézkedésekkel, a fokozottabb szülési kedvvel magyarázható, okként jelenik meg a szülőotthonok bezárása is, ami felénk tereli a betegforgalmat – tudhatták meg egyebek mellett a népkonyha szegényei.

Temesváry Béla arról is beszámolt, hogy dr. Kunos Csaba plasztikai sebész személyében kecskeméti vonatkozása is van a nemrégiben Dakkában szétválasztott bangladesi sziámi ikrek maratoni, 33 órás műtétjének. A hírös városban tevékenykedő gyógyász plasztikázta ugyanis az ikerpárt a rendkívül bonyolult, sokrétű beavatkozás során.     

A neves szakorvos déltájt a szociális intézmény étkezdéjében köszöntötte a rászorultakat, majd közreműködött az általa támogatott ételosztásban. A menü pedig nem volt más, mint rántottszelet rizibizivel, kenyérrel és süteménnyel – összesen százhúsz adag.

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház