Július 18. csütörtök, Frigyes
Hírek, események 2019. október 4. 14:44

Kályhákat adományoztak rászoruló családoknak

Képgaléria
Kályhákat adományoztak rászoruló családoknak
Tél közeledtével tüzelőberendezéseket ajánlottak fel nagylelkű üzletemberek, cégvezetők és intézmények szegénysorsban élők számára. Az adományokat hagyományosan Szent Ferenc emléknapján, október 4-én adták át ünnepélyesen a Wojtyla Barátság Központ udvarán.

Énekszóval köszöntötték a megjelenteket a pénteki jótékonysági rendezvényen. Az eseményen Lévai Jánosné önkormányzati képviselő Assisi Szent Ferenc életéről és munkásságáról beszélt.  Ő volt az a szent, aki gazdagnak született, de sorsközösséget vállalt a szegényekkel, és egész életre elkötelezte magát Isten szolgálata mellett. Őrá emlékezve ajándékozzák meg évről évre egy-egy kályhával a leginkább rászorultakat. Ezúttal kilenc fűtőeszköz talált gazdára. Új tulajdonosaik nagy örömmel vették át az adományokat, melyeknek köszönhetően idén már biztosan nem kell fagyoskodniuk.

Akik pedig felajánlást tettek: Király József, a Free Line Kft. tulajdonosa, önkormányzati képviselő; Balassa Sándor, a Bácska Gumi Kft. ügyvezetője; Gulyás István, a Félegyházi Pékség tulajdonosa; Kocsis Pál izsáki vállalkozó, az Alföldi Garabonciás Kft. ügyvezető-tulajdonosa; Slonszki Attila, a Plan Zrt. igazgatósági tagja; Józsa Zsigmond ügyvezető igazgató – Fókusz Takarék; Windheim József ügyvezető igazgató – OTP Bank Zrt. Dél-Alföldi Régió; valamint dr. Finta József érseki helynök, a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia plébánosa; továbbá Farkas P. József, a Wojtyla Ház alapító-igazgatója.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház