Április 26. péntek, Ervin
Hírek, események 2019. október 15. 13:36

Hajós „reneszánsz műhelyéről” mesélt Alföldi Albert

Képgaléria
Hajós „reneszánsz műhelyéről” mesélt Alföldi Albert
Idén nyáron negyvenkettedik alkalommal tárta szélesre képzeletbeli kapuit Hajós „reneszánsz műhelye”. Így szokta emlegetni ugyanis a városban csaknem félévszázados múlttal büszkélkedő képzőművészeti alkotótábort annak főszervezője, Alföldi Albert. A nyugalmazott népművelő friss élményeit osztotta meg a Wojtyla Barátság Központ gondozottjaival.

Alföldi Albert – aki egyébként Alföldi Róbert színész-rendező édesapja – büszkén ecsetelte, hogy ennyi idő elteltével is olyannyira népszerű a tábor és élénk iránta az érdeklődés, hogy szándéka ellenére lassan muszáj lesz létszámstopot hirdetni, hiszen „most már negyven felett vagyunk”. Arról is örömmel vetett számot, hogy folyamatosan biztosítottnak látja a művésztelep utánpótlását.

– A negyvenkét résztvevő 60-70 százaléka harminc év alatti, ez pedig garantálja, hogy nem csak negyvenkettő alkalom volt összesen, hanem lesz még sokadik is – utalt a jövőbeni kilátásokra.

– Angéla lányom Olaszországba ment férjhez, az egyik legjelesebb olasz festő, Matteo Massagrande felesége. Itt élnek Hajóson. Köréjük most ugyanúgy iderajzanak a művészek, mint annak idején a tábor alapítóihoz – fogalmazott.

A vendég mindazonáltal korántsem üres kézzel jött. Képes beszámolója előtt egy csodaszép festményt adott át Farkas P. Józsefnek, a népkonyha alapító-igazgatójának, aki örömmel vette át a meglepetésnek szánt ajándékot.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Szegények Akadémiája