Július 18. csütörtök, Frigyes
Hírek, események 2019. október 20. 21:40

Budapesten barangoltak

Képgaléria
Budapesten barangoltak
A fővárosi Szent István Bazilikába, majd a Magyarországi Lengyel Katolikusok Szent Adalbert Egyesületének székhelyére és templomába, a kőbányai Óhegy utcába vezetett útja mintegy hatvan kecskeméti nyugdíjasklub-tagnak október 17-én, a Wojtyla Barátság Központ és a Porta Egyesület közös szervezésében. (Folytatás a képek után, fotók: Tódor Norbert)

A tartalmas kirándulás résztvevői közelebbről is szemügyre vehették hazánk egyik legszebb, legjelentősebb egyházi és idegenforgalmi nevezetességét, majd több száz lépcsőt megjárva feljuthattak a kilátóba, ahol eléjük tárult Budapest teljes panorámája.

Az úgynevezett Lengyel Házat üzemeltető civil szervezet képviselői még kora tavasszal látogattak a Wojtyla Barátság Központba. E korábbi vizitációt viszonozták most Kecskemétről. A hírös városból érkezett népes küldöttséget Zdzisława Molnárné Sagun elnök asszony fogadta a vendéglátók részéről, majd a tekintélyes létesítmény pasztorális vezetője köszöntötte az egybegyűlteket, bemutatva a ’30-as években épült templomot, egyúttal kitért a helyben folytatott lélekápoló tevékenységre is.

A házigazdák végül szeretetvendégségre invitálták a fáradt vándorokat, illetve megnyitották a helyi kiállítóterem ajtaját, melyen belépve látványgazdag tárlat szemlélőivé válhattak az érdeklődők.  

A hangulatos őszi kiruccanás vacsorával zárult a lajosmizsei Tanyacsárdában, ahol tepertős pogácsát, gulyáslevest, továbbá italkülönlegességeket szolgáltak fel a hírneves vendéglátóhely szorgos pincérei.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház