Március 28. csütörtök, Gedeon, Johanna
Hírek, események 2019. november 4. 13:40

Isten és a gyógyítás – Kiss Katalin gyermekorvos a Wojtyla Házban

Képgaléria
Isten és a gyógyítás – Kiss Katalin gyermekorvos a Wojtyla Házban
Dr. Kiss Katalin nem önmaga érdemének tulajdonítja, ha sikerül meggyógyítania egy kisgyermeket. Mindinkább Isten gondoskodó szeretetének és a Szent Szellemnek, ami mindannyiunk életében jelen lehet, ha behívjuk Krisztust az életünkbe. Erről vallott hétfő délelőtt a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak társaságában. (Fotók: Tódor Norbert)

Már kisgyermekkora óta készült erre a hivatásra, valószínűleg Isten ültette el ezt a szívében. 1985-ben végzett Szegeden, az Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán, majd Kecskemétre került, a kórház gyermekosztályára. Szakvizsga után másfél évig iskolaorvosként dolgozott, majd körzetet kapott – mesélt pályája alakulásáról, majd arra is kitért, természettudományos végzettséggel miképp viszonyul a spiritualitáshoz.

– Jézus ma azt mondja nekünk: gyere úgy, ahogy vagy! Nem számít, mit tettél: loptál, öltél, csaltál, hazudtál, italoztál, netán drogoztál. Az sem számít, eddig mit gondoltál rólam; megvetettél, szidalmaztál, csúfoltál. Nem számít a hitetlenséged sem, mert feltétel nélkül szeretlek! – fordult hallgatóságához a gyermekorvos, Krisztusról, a Megváltóról szólva.

– A názáreti Jézus Krisztus fizikai testben természetesen nincs velünk, de a Szent Szellem formájában köztünk is jelen van. Amennyiben hittel elfogadjuk Őt, meghallgatja imádságainkat. Ha emberi eszközzel semmi esély nincs a gyógyulásra, Isten előtt akkor sincsenek akadályok: természeti törvények, gyógyíthatatlan betegségek, lehetetlen helyzetek – fogalmazott az előadó, majd olyan megtörtént eseteket sorolt fel, ahol orvosi segítség hiábavalónak bizonyult, a beteg mégis éleben maradt, meggyógyult.

„Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” (Jn 3,16)

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Szegények Akadémiája