Április 26. péntek, Ervin
Hírek, események 2019. december 9. 11:13

Új lakóházakba költözhettek a szenvedélybeteg ellátottak

Képgaléria
Új lakóházakba költözhettek a szenvedélybeteg ellátottak
2019 februárjában átadták a Harmónia Integrált Szociális Intézmény támogatott lakhatási projektjét Kaskantyún. A Leander névre keresztelt lakóépületbe elsőként 12 gondozott költözhetett be. A fejlesztés részleteiről dr. Tóth Mária, Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Bács-Kiskun Megyei Kirendeltségének igazgatója számolt be a Wojtyla Barátság Központban. (Fotók: Mátyus István)

– A bővítés az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program 525 millió forintos támogatásával valósult meg, melynek keretében 60 gondozott költözhet új lakóházakba. A projekt egy méltóbb élet lehetőségét biztosítja a bajba jutott embereknek, ami a családjuk és az egész társadalom számára komoly segítséget jelent – hangoztatta az előadó.

A gondozottak számára Kaskantyún két, a közeli Tabdiban három új lakóházat építettek, ahol kétágyas szobákban helyezik el őket. Kaskantyún emellett egy 200 négyzetméteres foglalkoztató épület is készült.

– A szenvedélybetegek támogatott lakhatása az önálló életvitelre való felkészülést szolgálja. A kulturált környezet és a közösségi lét ugyanis megtartóerőt jelent a hétköznapokban. A támogatott lakhatásban részesülő betegek döntő többsége mezőgazdasági munkát végez, mások kerámiatárgyakat készítenek fejlesztő foglalkozások keretében – hangzott el továbbá.

 

 

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Szegények Akadémiája